Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt eller Staffan Dopping intervjuar en person av stor betydelse i den svenska offentligheten.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt eller Staffan Dopping intervjuar en person av stor betydelse i den svenska offentligheten.

Fredagsintervjun13 maj 2022

Flera nyanser av Mikail Yüksel

Laddar ...
För fem år sedan var Mikail Yüksel lokalpolitiker för Centerpartiet i Göteborg och sågs som något av en kommande stjärna. Men kontakterna med den turkiska nationaliströrelsen "Grå vargarna" blev en alltför stor belastning och han uteslöts ur partiet. Istället startade han Nyans som vill vara en röst för de utsatta områdenas befolkning. Muslimers rättigheter är en de viktiga profilfrågorna. Men har partiet en politik för hela Sverige? Och hur ser partiledaren på anklagelserna om islamistiska inslag och splittrande retorik?

Fler avsnitt

Fredagsintervjun17 mars 2023

Muf ska vara som ett femte regeringsparti

Laddar ...
Muf är inte bara en megafon för Moderaterna – vi har våra egna prioriteringar som vi ska driva mot regeringen, säger förbundsordförande Douglas Thor. Särskilt inom skolpolitiken har Muf flera reformidéer, men det ska vara genomförbart. Vår uppgift är inte att vara en ideologisk vakthund – snarare ledarhund, säger Douglas Thor som just nu får hantera anklagelser om att ha försökt påverka ett ordförandeval i Jämtlandsdistriktet. 

Fredagsintervjun10 mars 2023

Det var ett desperat försök att hitta en svensk Harvey Weinstein

Laddar ...
SVT-journalisten Lina Makboul var reporter på Uppdrag granskning sedan tio år, men när hon började granska mediernas agerande under metoohösten fick hon möta sitt livs tuffaste motstånd. I boken "Revolutionens första offer" skildrar hon hur arbetet med att granska medierna gjorde henne sjuk. Enligt Lina Makboul fanns det inom public service en rad journalister som under metoo glömde bort vad de hade lärt sig på journalistutbildningen och valde att bli aktivister.

Fredagsintervjun3 mars 2023

Det finns inget som kan få upp pulsen på mig

Laddar ...
Susanne Norman fick tillsammans med rektorskollegan Lillemor Bergquist åtta månader på sig att vända Storvretskolan i Botkyrka. Detta efter att Skolinspektionen gått in och tagit över kontrollen. Genom enträget och konsekvent arbete med ordning, trygghet och studiero la de grunden för en skola där eleverna åter kunde fokusera på det de skulle lära sig. Och ett halvår senare hade de lyckats. Vad kan vi andra lära oss av Susanne Normans berättelse? Programledare: Jörgen Huitfeldt

Fredagsintervjun24 februari 2023

Vi ska inte vara rädda för Ryssland

Laddar ...
Anders Åslund är professorn i internationell ekonomi som har arbetat som rådgivare åt både ryska och ukrainska regeringar. Hur ser han på riskerna med en desperat Putin, om Ryssland förlorar kriget? Och var verkligen den ekonomiska chockterapi han förespråkade efter Sovjetunionens fall framgångsrik?

Fredagsintervjun17 februari 2023

"Det behövs en stark repressiv stat"

Laddar ...
Ardalan Shekarabi har ofta utmålats som en av Socialdemokratins kronprinsar. Nu ansvarar han för partiets rättspolitik och kommer inte att ta strid med regeringen vad gäller den mer repressiva inriktning som den nu slagit in på. Däremot vill han gärna ta konflikt om segregationen och en mer jämlik skola. Programledare: Jörgen Huitfeldt
Fler avsnitt