Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!
Krönika

Finnes: Föregångsland på dekis. Sökes: Riksproblemlösare

Illustration: Hans von Corswant

Sällan har väl ideologierna spelat en så marginell roll som inför årets val. För när Sveriges problem är så uppenbara – och bilden av vilka de är dessutom delas av i stort sett alla – då kommer den som uppfattas ha de mest trovärdiga lösningarna att dra det längsta strået. Det förutspår Kvartals chefredaktör Jörgen Huitfeldt i veckans krönika.

Lyssna på texten
Laddar ...
Följ Kvartals poddar: Apple | Spotify
Av Jörgen Huitfeldt | 19 juni 2022
Jörgen Huitfeldt är chefredaktör på Kvartal.
Profil Inlästa texterLästid 5 min Skärmläsarvänlig
I korthet
Vad hände med föregångslandet Sverige? Det lite tråkiga, men välorganiserade landet i Norr. På Arlanda hänger smockan i luften sedan veckor tillbaka när desperata semesterfirare fått se avgångstiden för sina flighter passera, medan de fortfarande köar till säkerhetskontrollen. Inte kan man lita på tåget heller; SJ meddelar inför sommaren att de ställer in flera avgångar på grund av personalbrist.

En bilsemester i Sverige då? Kanske till någon pittoresk småstad som Kristianstad, Kalmar eller Lidköping? Men frågan är vart man åker om man vill ha det lite lugnt och skönt? Alla de tre nyss nämnda städerna har nyligen drabbats av gangstermord. Och för några veckor sedan kunde SVT berätta att det i år har skett fler dödsskjutningar i mindre orter än i våra storstäder.

Läs mer Visa mindre