[email-form language="sv" id=529]

Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Inlästa texter 

Lyssna på artiklar och krönikor inlästa av Johan Rabaeus och Marika Lagercrantz eller medarbetare på Kvartals redaktion.

Inlästa texter

Lyssna på artiklar och krönikor inlästa av Johan Rabaeus och Marika Lagercrantz eller medarbetare på Kvartals redaktion.

8 september 2018

Expertpanelen 4 – hur står det till med den svenska skolan?

Laddar ...
I Kvartals valsatsning erbjuds här den fjärde expertpanelen, som fördjupar sig i svensk skola. Är skolan i konstant kris? Hur fick lärarna sin förändrade roll och vad har nedgången kostat Sverige? Lyssna på Expertpanelen här eller där poddar finns.

Fler avsnitt

Djupet26 mars 2023

Djupet: Vad hände med de apatiska barnen?

Laddar ...
Det har gått fyra år sedan magasinet Filters reportage Ohörda rop orsakade stor debatt. Anahit och Nermin vittnade om hur de som barn tvingats spela apatiska för att öka familjernas chanser att få stanna i Sverige. Vad har hänt i frågan sen dess? Har någon tagit ansvar för fallen av misstänkt barnmisshandel och varför är frågan fortfarande känslig? Med docenten och barnneurologen Karl Sallin, specialisten i barn-och ungdomsmedicin Ingrid Segerberg och överläkaren i barn- och ungdomsmedicin Johanna Dalström. Programledare: Magnus Thorén.

Veckopanelen25 mars 2023

Allt var tio poäng, sa Zlatan

Laddar ...
Så knöt Sveriges riksdag ihop den säkerhetspolitiska säcken och gjorde slut på 200 års militär alliansfrihet. Socialdemokraterna uppfinner "folkhemsel", och regeringen Kristersson utlovar förlängda och höjda bostadsbidrag till hushåll som dignar under mat- och elprisbördan. KD-ledaren Ebba Busch har lagt ut texten om både Johan Ingerö och Sara Skyttedal. SVT:s Carina Bergfeldt får den laddade frågan om surrogatmödrar i knät. Och fotbollsikonen Zlatan Ibrahimovic ger full poäng till diktaturen Qatar. 

Fredagsintervjun24 mars 2023

Vi behöver prata mer om islamofobi

Laddar ...
Medieplattformen Alkompis vänder sig till den stora minoritet i Sverige som har arabiska som modersmål och har med den idén lyckats locka en stor publik. Perspektivet är oftast det svenska samhällets och ett uttalat syfte är att förbättra integrationen. Julia Agha, vd för Alkompis, ser ett stort behov hos sin publik att få sin känsla av islamhat speglad av medierna och det övriga samhället. Hon intervjuas av Jörgen Huitfeldt.

Veckopanelen18 mars 2023

Frågan handlar om nånting mer än det som skedde på festen

Laddar ...
Prekärt läge för Ebba Busch när partisekreteraren Johan Ingerö får gå efter Sara Skyttedals polisanmälan, fast enligt partiledaren var hans kompetensprofil inte den rätta när det har gått fem månader av mandatperioden. Inflationsspöket släpper inte greppet, och Göteborgs romska center anklagas för att underblåsa hederskultur. Och vad säger vi till de människor som till varje pris vill undvika att i skrift skriva "dom"? Är du Team Ranelid eller Team Språkrådet?

Fredagsintervjun17 mars 2023

Muf ska vara som ett femte regeringsparti

Laddar ...
Muf är inte bara en megafon för Moderaterna – vi har våra egna prioriteringar som vi ska driva mot regeringen, säger förbundsordförande Douglas Thor. Särskilt inom skolpolitiken har Muf flera reformidéer, men det ska vara genomförbart. Vår uppgift är inte att vara en ideologisk vakthund – snarare ledarhund, säger Douglas Thor som just nu får hantera anklagelser om att ha försökt påverka ett ordförandeval i Jämtlandsdistriktet. 
Fler avsnitt