Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Inlästa texter 

Lyssna på artiklar och krönikor inlästa av Marika Lagercrantz och Johan Rabaeus eller medarbetare på Kvartals redaktion.

Inlästa texter

Lyssna på artiklar och krönikor inlästa av Marika Lagercrantz och Johan Rabaeus eller medarbetare på Kvartals redaktion.

1 september 2018

Expertpanelen 3 - vad bör alla veta om klimatet?

Laddar ...
I Kvartals valsatsning erbjuds här den tredje expertpanelen, som fördjupar sig i klimatförändringarna. Hur står det till med klimatet? Vad bör var och en känna till om klimatförändringarna? Lyssna på Expertpanelen här eller där poddar finns.

Fler avsnitt

Fredagsintervjun21 juni 2024

Midsommarspecial: Du ser dig själv i tallriken

Laddar ...
Måltidsforskaren Richard Tellström intervjuas av Henrik Höjer och bisittaren Staffan Dopping under en typisk midsommarlunch. Ett samtal om mathistoria, värderingar och midsommarminnen. Medan vi avsmakar smör, ost och sill passar Kvartal på att önska glad midsommar!

Veckopanelen20 juni 2024

Vi kan inte ha svenskar som åker till Iran

Laddar ...
Veckopanelen med Torbjörn Hållö, Dana Pourkomeylian och Thomas Gür under ledning av Magnus Thorén. Hur högt var priset som Sverige fick betala i fångutbytet med Iran? Innebar Ukrainakonferensen i helgen ett steg närmare fred? Konjunkturinstitutet tror på flera räntesänkningar i höst och krav från S-håll på åldersgränser för unga på sociala medier. Vad avslöjar den danska tv-dokumentären Den svarta svanen, som visar hur gängkriminella och på ytan anständiga affärsmän samarbetar i Danmark, om situationen i Sverige?

Opinionen just nu19 juni 2024

Det går spikrakt uppåt

Laddar ...
Demoskops vd Karin Nelsson samtalar med Kvartals Henrik Höjer. Vi har nu i Sverige en rekordpositiv syn på den ekonomiska framtiden. Stämningsläget vad gäller Sveriges ekonomi har inte varit på denna nivå tidigare i Demoskops drygt tioåriga mätserie. I podden redogörs också för vad vi gillar och ogillar med partiledarna.

Ola Wongs bokklubb18 juni 2024

Babel och postkolonial fantasy

Laddar ...
Skådespelaren Marika Lagercrantz och kulturjournalisten Lapo Lappin diskuterar romanen Babel under ledning av Ola Wong. Den kinesiskamerikanska författaren Rebecca Kuang har skapat en magisk värld som behandlar Opiumkriget och det brittiska imperiet. Denna kultförklarade och prisbelönta dark academia-roman tar sig an frågor som är aktuella när Västvärldens toppuniversitet är fulla av talanger från Indien och Kina.

Veckopanelen15 juni 2024

Kan inte det här vara ett tryggt rum?

Laddar ...
Veckopanelen med Daniel Suhonen, Maria Wetterstrand och Henrik Jönsson under ledning av Magnus Thorén. Svenska gäng kopplar grepp om Nordnorge, SD-riksdagsman lämnar efter att ha tagit ton under partiets valvaka och vad får kaoset i fransk politik för betydelse för oss och för Europa? Surrogatmoderskap är på tapeten igen, L och KD hamnar under spärren i tung opinionsmätning och rusar Sverige nu åter rakt in i ett militärt samarbete med USA, som vi egentligen borde fundera mer kring?
Fler avsnitt

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.