Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Inlästa texter 

Lyssna på artiklar och krönikor inlästa av Marika Lagercrantz och Johan Rabaeus eller medarbetare på Kvartals redaktion.

Inlästa texter

Lyssna på artiklar och krönikor inlästa av Marika Lagercrantz och Johan Rabaeus eller medarbetare på Kvartals redaktion.

25 augusti 2018

Expertpanelen 2 - kan segregation motarbetas med politik?

Laddar ...
I Kvartals valsatsning erbjuds här den andra expertpanelen, som fördjupar sig i svensk segregation. Hur segregerat är Sverige och vilka verktyg har politikerna tillgång till i försöken att vända utvecklingen? Lyssna på Expertpanelen här eller där poddar finns.

Fler avsnitt

Ola Wongs bokklubb19 maj 2024

Premiär för Ola Wongs bokklubb

Laddar ...
Journalisten Fredrik Virtanen, skådespelaren Marika Lagercrantz och Ola Wong diskuterar metoo och boken ”Den siste teaterdirektören” av Johan Hilton. I mars 2018 begår Benny Fredriksson självmord under en resa i Australien. Hans fru Anne Sofie von Otter ska senare berätta att han hellre valde att ta livet av sig än att återvända och möta svenska journalister.

Veckopanelen18 maj 2024

Det här är ju förtroendeskadligt åt alla håll

Laddar ...
Veckopanelen med Lisa Pelling, Catarina Kärkkäinen och Stefan Stern under ledning av Staffan Dopping. Hur är det med Sverigedemokraternas trollfabrik? Ett tag såg det ut som om Tidösamarbetet var hotat av Kalla Faktas avslöjanden, men vem trollar vem? Både Magdalena Andersson och Jimmie Åkesson talar om att det pågår en påverkansoperation. SD:s kommunikationschef anser att TV4 har satt en ny ribba för vad journalister kan göra. Dessutom om public service' framtid, brottsmisstanken mot fd rikspolischefen och tältläger på svenska universitet.

Fredagsintervjun16 maj 2024

Om TV4 begått brott mot oss kommer vi att agera

Laddar ...
Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein intervjuas av Magnus Thorén. En moralisk gräns som passerats och ett hot mot det demokratiska samtalet. Eller en tv-granskning som i sig bör ses som en del i en vänsterliberal påverkansoperation? TV4-programmet Kalla Faktas rapportering inifrån Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning har fått det att storma rejält. Inte minst kring Wallerstein själv, som varit helt tyst i debatten som följt på programmen. Fram tills nu.

Veckopanelen11 maj 2024

Den frågan borde inte ha ställts

Laddar ...
Veckopanelen med Lars Calmfors, Anna-Karin Wyndhamn och Philip Botström under ledning av Staffan Dopping. Spänd stämning och massivt polisuppbåd i Malmö inför Eurovisionfinalen i Malmö. TV4 har infiltrerat Sverigedemokraterna, men vad var det som Kalla Fakta avslöjade? Riksbanken sänkte styrräntan, Vänsterpartiet sliter med sitt nya partiprogram, och Ryssland planerar attacker och sabotage i Europa.

Fredagsintervjun10 maj 2024

Elen i Sverige blir billigare utan kärnkraft

Laddar ...
Miljöpartiets språkrör Daniel Helldén intervjuas av Magnus Thorén. Just nu leder Daniel Helldén för första gången sitt parti genom en valrörelse, i och med valet till Europaparlamentet i juni. Ett val som enligt opinionsmätningarna ser ut att gå dåligt för Europas gröna partier, trots debatten om klimatnödläge och behovet av grön omställning. Varför är det så? Och varför är kärnkraften inte en tänkbar framtida energikälla för partiet, när decennierna framåt kräver enorma mängder ny el?
Fler avsnitt

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.