Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!

Desperata attacker – ett säkert tecken på framgång

Av Jörgen Huitfeldt | 6 oktober 2019
Jörgen Huitfeldt är chefredaktör på Kvartal.
ProfilLästid 3 min Skärmläsarvänlig
I korthet
Häromdagen satt jag framför skärmen och försökte (för vilken gång i ordningen kommer jag inte ihåg) artigt besvara påhopp med omdömen av typen ”hemliga finansiärer”, ”näringslivets hemliga tankesmedja” eller ”främlingsfientlig hemvist”. Jag kan erkänna att ett eller annat mindre vackert ord kom över mina läppar där jag satt framför datorn – även om dessa självfallet aldrig nådde ut till fingrarna som smattrade mot tangentbordet. För som Michelle Obama sa: ”When they go low, we go high.”

Men det hände något annat där och då: Jag slogs av en insikt som kan tyckas banal men som trots allt inte är det första man tänker när man ständigt får bemöta kritik som känns både osaklig och orättvis:

”Nu har det alltså hänt. De börjar bli rädda för oss på riktigt.”

Och de personer som tycks vara rädda är precis de som ska vara det. För Kvartal kom till för att återupprätta en fungerande samhällsdebatt, ett offentligt samtal som bidrar till att beslutsfattare och medborgare får en rimlig och väl underbyggd bild av de olika samhällsproblem vi har att lösa. Och vilka har anledning att känna s

Läs mer Visa mindre