Analys |
Analys |

Tron på godhet skapar onda samhällen

Goda beslut fick onda konsekvenser – det är kontentan av Hillary Clintons uppmärksammade uttalande om att Europa måste minska invandringen. Clinton visar därmed upp en syn på människan och samhället som går stick i stäv med den som länge dominerat inom den globala vänstern, skriver Dan Korn.

publicerad 19 december, 2018
Analys |
- Läs mer -

Den svenska regeringen har föreslagit att ungdomar mellan 15 och 18 år ska kunna genomgå könsalternerande kirurgi utan föräldrars godkännande – vilket motiveras som en fråga om barns rättigheter. Därmed öppnar man för övergrepp mot barns kroppar i progressivitetens namn, skriver Heather Brunskell-Evans, brittisk sociolog och feministisk aktivist.

av Heather  Brunskell-Evans
Publicerad den 11 december, 2018
Analys |
- Läs mer -

Nyheten i förra veckan om en bostadsrättsförening i Göteborg som barrikaderat sig bakom taggtråd, är illustrativ för människors behov att avskärma sig från växande hot ute i den fysiska verkligheten. Men flera av kommentarerna på samma taggtråd visar att många intellektuella redan har fullbordat sin flykt bort från idén om att verkligheten ens spelar någon roll, skriver Malcom Kyeyune.

av Malcom Kyeyune
Publicerad den 21 november, 2018