Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Nytt från redaktionen

Här är Kvartals nya skribenter och programledare

Nya Kvartal – nya ansikten och ny podd

Samtidigt med övergången till en prenumerationsmodell knyter Kvartal till sig flera nya vassa journalister och satsar på den nya podden ”Djupet”.

Av Redaktionen  | 25 oktober 2022
ProfilLästid 2 min Skärmläsarvänlig
I korthet
Om en liten utmanare som Kvartal ska kunna växa snabbt vilket vi nu ställt in siktet på, är det helt avgörande att kunna locka de bästa och mest intressanta journalisterna. Därför är vi både stolta och glada över att kunna presentera några nyförvärv som vi tror kommer kunna göra vårt erbjudande ännu mer lockande för ännu fler läsare och lyssnare.

Anna Axfors är poet, kulturskribent och författare. Debuten, kortromanen Kärleksbrevet, fick översvallande recensioner och följdes upp med lyriksamlingen Jag hatar naturen. Nyligen kom hennes andra roman En dag i öknen. Anna Axfors har också  varit återkommande skribent i flera dagstidningar, bland annat Sydsvenskan och Svenska Dagbladet där hon ofta utmärkt sig med sin vassa penna och sina oväntade perspektiv. Anna Axfors kommer att skriva återkommande för Kvartal framöver.

Lapo Lappin är kulturskribent med bakgrund inom filosofin. Han har tidigare drivit podcasten Metafysiska laboratoriet och varit redaktör för boken Filosofi och pandemi (Norma 2021). Han har för Kvartals läsare redan gjort sig känd som en skarp och oförutsägbar penna som bygger sina artiklar på gedigen research. Lapo Lappin blir nu en skribent som läsarna kommer att få se mer av på kvartal.se.

Åsa Julin är journalist med många års erfarenhet från Sveriges Radio, SVT och TV4 där hon som programledare blev ett av kanalens mest bekanta ansikten. Hennes specialområden är ekonomi och politik – något hon bland annat fick glädje av när hon deltog i produktionen av SVT:s humorsatsning Svenska Nyheter. Vid sidan av programledarjobben har Åsa Julin också jobbat som professionell moderator, vilket gett henne stor vana vid att leda direktsända samtal med ett fast men samtidigt varsamt handlag. Åsa Julin kommer att förstärka Kvartals poddteam. Allra först som programledare och medskapare av vår nya podd ”Djupet”. 

Djupet

Vår grundidé är alltid att ni som är vår publik oftast förstår lika mycket eller mer än vad vi gör och att ni vill utmanas och lära er nya saker, att ni inte väjer för nyanser och fakta. ”Djupet” är ett försök att ta det förhållningssättet ett steg längre än vad vi hittills gjort i våra andra poddar.  I varje avsnitt av ”Djupet” väljer vi ett aktuellt ämne där vi – med hjälp av inbjudna experter – försöker gå ner i detaljerna och nyanserna med syftet att vi alla ska lära oss och förstå mer kring frågor som exempelvis kärnenergi, brottsbekämpning eller sjukvårdens effektivitet. 

Så Kvartal växer med nya grenar och nya röster. Varmt välkommen till ett nytt, större och bredare Kvartal.

Redan prenumerant?
Du har läst en olåst artikel från Kvartal
Prenumerera för att få ta del av alla texter och poddar från Sveriges vassaste mediehus.

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.