Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Sommardokumentären

I Sommardokumentären hör du de högaktuella historierna om människorna omkring oss och samhället vi lever i. Berättade med värme och nyfikenhet, men utan pekpinnar.

Sommardokumentären

I Sommardokumentären hör du de högaktuella historierna om människorna omkring oss och samhället vi lever i. Berättade med värme och nyfikenhet, men utan pekpinnar.

13 juli 2024

Sommardokumentären: Pastorn i Gullspång

Laddar ...
Avsnitt 2 av 2. Sedan drömmen om att få hjälpa till med att bygga upp en frikyrkoförsamling i Gullspång gått i kras, bor nu Diana, Mikael och hennes son i en sommarstuga i skogen utan rinnande vatten. Men stämmer det att frikyrkan ägs av en sverigedemokrat som också hyrt ut till illegala migranter? Och varför köper två belgiska bröder billiga hus i Värmland där kommunerna betalar hyran?

Fler avsnitt

Veckopanelen7 september 2024

SD skulle aldrig släppa fram Reinfeldt

Laddar ...
Veckopanelen med Gunnar Wetterberg, Josefin Utas och Henrik Mitelman under ledning av Magnus Thorén. Vänsterpartiets ledning slår tillbaka mot anklagelser om antisemitism inom rörelsen, Vattenfall sätter prestigeprojekt inom vindkraft på paus och miljöskandalen kring bolaget Think Pink har hamnat i rätten. Inspektörerna på IVO fintas bort av kriminella, rekommendationer kring barns skärmtid har presenterats och vem efterträder Tobias Billström som utrikesminister?

Fredagsintervjun6 september 2024

Jag tänker på tillväxt varje dag

Laddar ...
Finansminister Elisabeth Svantesson (M) intervjuas av Staffan Dopping. Lågkonjunkturen är lång och utdragen, och det dröjer innan det blir ”ekonomisk sommar”. Men segern över den höga inflationen har redan utropats, och nu kan regeringen bedriva mer tydlig konjunkturpolitik för att få igång hjulen. Hör också vilka politiska talepunkter som Elisabeth Svantesson gillar och vilken slogan hon själv har myntat och varför hon känner lite avundsjuka på Socialdemokraterna. Och att hon tycker att Magdalena Andersson är polariserande och inte talar som en person som håller ihop Sverige.

Ola Wongs bokklubb1 september 2024

Borstal Boy och terrorlitteratur

Laddar ...
Terrorexperten Hans Brun, kulturjournalisten Lapo Lappin och Ola Wong diskuterar Brendan Behans ”Borstal Boy”, terrorlitteratur, Irland och cockneyslang. 1939 greps den 16-årige IRA-aktivisten i Liverpool, dit han åkt för att utföra ett attentat mot Storbritannien. Efter frigivningen från ungdomsfängelse blev Behan en kultfigur, känd för citatet ”I am a drinker with a writer's problem”.

Veckopanelen31 augusti 2024

Det som Lamotte gjorde ska räknas som journalistik

Laddar ...
Veckopanelen med Daniel Suhonen, Henrik Jönsson och Maria Wetterstrand under ledning av Staffan Dopping. Vem slog vem när Joakim Lamotte konfronterade vänsterpartisten Kristofer Lundberg vid en Palestinademonstration i Göteborg? Nyss avlidne Sven-Göran ”Svennis” Eriksson tycks ha varit mannen utan fiender. Klimatministern kallar förändringen av reduktionsplikten en ”gyllene lösning”. Och nu kan en 16-åring dömas till tolv års fängelse. Demokraternas presidentkandidat Kamala Harris lät sig till slut intervjuas.

Fredagsintervjun30 augusti 2024

Skolmiljön gör allt fler barn sjuka

Laddar ...
Journalisten och författaren Elinor Torp intervjuas av Jörgen Huitfeldt. Skolan brukar beskrivas som Sveriges största arbetsplats och utgör vardagsmiljön för omkring 1,5 miljoner människor. Under de senaste 35 åren har den genomgått ständiga och drastiska förändringar och alltfler elever uppges må dåligt i skolan. I boken ”Flickan i korridoren” följer Elinor Torp spåren efter 12-åriga Karolina som tog sitt liv 2021. Och av det hon lämnade efter sig framgår att hennes svårigheter att stå ut med skolan var en starkt bidragande orsak till tragedin.
Fler avsnitt

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?  
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.