Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!

.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt eller Staffan Dopping intervjuar en person av stor betydelse i den svenska offentligheten.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt eller Staffan Dopping intervjuar en person av stor betydelse i den svenska offentligheten.

Fredagsintervjun25 januari 2019

Fredagsintervjun – Philip Botström

Laddar ...
Sverige har inte lyckats med integrationen och det är mycket olyckligt att Stefan Löfven inte har velat inrätta en integrationsminister, säger Philip Botström i Fredagsintervjun. Han berättar också om sin egen kamp mot psykisk ohälsa och om hur den trånga hbtq-kostymen inte passar honom.

Fler avsnitt

Fredagsintervjun2 juni 2023

Lite för många saker som inte fungerar i Sverige

Laddar ...
Bo Rothstein är en välkänd forskare – idag seniorprofessor – i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Vad tycker han om forskningens frihet och feghet? Och hur bromsar man det han kallar världens värsta gissel: korruption? Och har han inte blivit snällare med åren? 

Fredagsintervjun26 maj 2023

Mina elva månader som kulturminister

Laddar ...
Jeanette Gustafsdotter var ett oväntat val till posten som kulturminister i Magdalena Anderssons första regering. Reaktionerna var inledningsvis positiva men nästan från första dagen på jobbet fick hon det hett om öronen efter uttalanden om gangsterrap och brottslighet inom idrotten. Kritiken nådde stormstyrka efter en lång intervju i SvD där hon framställdes som en visionslös floskelmaskin. Hur svårt är det för en outsider helt utan politisk förankring att ta plats på kulturdepartementet? Och hur ser hon själv på den tidvis skoningslösa kritik hon fick under sin korta tid som kulturminister? Programledare: Jörgen Huitfeldt.

Fredagsintervjun19 maj 2023

Advokatkåren förtjänar verkligen tillit

Laddar ...
Under Mia Edwall Insulanders snart fyra år som generalsekreterare för Advokatsamfundet har det stormat en del kring kåren. Graden av kriminalitet hos gangsteradvokaterna med alias ”Kungen” och ”Prinsen” chockade många. Är de ”ruttna äpplen” i ett annars friskt träd? Eller toppen på ett isberg? Advokatkåren är en hörnpelare i rättssamhället så vikten av att gruppen åtnjuter stort förtroende hos allmänheten kan knappast överskattas.

Fredagsintervjun12 maj 2023

Fredagsintervjun live: Statsminister Ulf Kristersson

Laddar ...
Ulf Kristersson har aviserat en drastisk omläggning av politiken på många områden, något han menar är nödvändigt för att lösa Sveriges problem. Men är de snabba förändringar som nu sker inom rättsväsendet, migrations- och integrationspolitiken långsiktiga och grundade i ideologisk övertygelse? Eller snarare reaktiva åtgärder med syftet att släcka bränder? Statsministern intervjuades inför publik på Kulturhuset i Stockholm av Jörgen Huitfeldt.

Fredagsintervjun5 maj 2023

Normen att man inte slår en kvinna är stark

Laddar ...
Hur kommer det sig att Sverige har höga tal om anmält sexuellt våld mot kvinnor och samtidigt är ett av världens mest jämställda länder? Det mesta av våldet utförs av ganska vanliga män, säger Lucas Gottzén som är professor i barn- och ungdomsvetenskap och som forskar om män och våld. Om du inte upplever trygghet med den du älskar så får du otroliga problem, säger Gottzén och tillägger att han ofta känner igen sig i de våldsamma män som han möter i sin forskning.
Fler avsnitt