Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Pressmeddelande

Nu lanserar vi Kvartals Cortado!

Jörgen Huitfeldt, chefredaktör på Kvartal.

Idag serverar Kvartal sin allra första nybryggda Cortado – en koncentrerad dos av världen varje vardag.

Som text, podd och som nyhetsbrev – bara för dig som prenumererar.

Av Jörgen Huitfeldt | 6 mars 2023
Jörgen Huitfeldt är chefredaktör på Kvartal.
ProfilLästid 2 min Skärmläsarvänlig
I korthet
Sedan vi introducerade vår prenumerationsmodell i höstas har vi haft nöjet att få dela med oss av en rad roliga nyheter – inte minst den om att vi nådde 6 000 betalande prenumeranter under våra sex första veckor.

Den stora tillströmningen av prenumeranter har nu möjliggjort för oss att presentera ytterligare en god nyhet. Sedan ett par veckor tillbaka har vi två nya medarbetare på Kvartal – Louise Lennartsson och Johannes Stenlund – som kommer att jobba med vår nya dagliga nyhetssammanfattning.

Kvartals Cortado är en koncentrerad dos av världen varje veckodag – endast för dig som prenumererar på Kvartal. Det är en stark brygd som bas och lite skummad mjölk på toppen.

Receptet: Ett fullmatat nyhetssvep världen runt. Varje eftermiddag kl 16.30 serverar vi dig som är prenumerant på Kvartal en kort uppdatering av viktiga utrikesnyheter som du ska kunna ta del av på ungefär fem minuter.

Våra viktigaste urvalskriterier är att…

1) …nyheterna inte hänger fritt i luften utan knyter an till större skeenden som vi bedömer är intressanta för Kvartals publik.

2) …de berör teman och geografiska områden som större svenska medier ofta underbevakar – trots att de är viktiga.

Exempel på det sistnämnda är vad EU bestämmer medan vi är upptagna med att diskutera annat eller vad som händer bakom de mest självklara rubrikerna i stora länder som Kina och Indien.

Cortadon har också en liten twist som vi, i de tider som råder, tycker kan vara viktig. Eftersom mer än hälften av världens befolkning lever i helt eller delvis ofria länder och därför ofta är hänvisade till statskontrollerade, regimtrogna medier, kommer varje Cortado att innehålla minst en nyhet skriven från ett sådant perspektiv (självfallet tydligt utmärkt. Ni ska inte behöva gissa vilken eller vilka det är).

Vi tycker att det rimmar bra med vårt motto om att låta dig tänka själv och tror att regelbunden konsumtion av sådana ”nyheter” kan fördjupa förståelsen om varför världen ser ut som den gör och varför inte allt utvecklar sig i den riktning som de flesta av oss i Sverige önskar sig.

Kvartals Cortado kommer varje vardagseftermiddag att serveras i tre olika former: som en text på kvartal.se, som en podd och som ett nyhetsbrev. Eftersom vi har Sveriges mest kräsna och uppdaterade publik tar vi som vanligt mer än gärna emot inspel från er för att göra vår Cortado så smakfull och näringsrik som möjligt.

Redan prenumerant?
Du har läst en olåst artikel från Kvartal
Prenumerera för att få ta del av alla texter och poddar från Sveriges vassaste mediehus.

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.