Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen med Karin Svanborg Sjövall, Torbjörn Hållö, och Anna-Karin Wyndhamn. Om skärpta regler för arbetskraftsinvandring, Nooshi Dadgostar mm.

Fler avsnitt

Ena stunden talas om hot mot demokratin, nästa stund är det värme, skratt och komplimanger till avgående statsministern. Men vilken klan var det Miljöpartiets Märta Stenevi ansåg sig tillhöra? Migrationsminister Morgan Johansson grillas av SVT:s Anders Holmberg. Och Moderaterna vill bli ett nytt miljöparti. Panelister: Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, Torbjörn Hållö, LO-ekonom och Anna-Karin Wyndhamn, doktor i pedagogiskt arbete.
Tre kvinnor som levde för IS har återvänt till Sverige – hur bör vi göra med dem om de inte blir dömda för brott? De flesta coronarestriktionerna slopas snart, och det talas om särskilt regelverk för ovaccinerade. Fick vi veta varför näringsministern meddelar sin avgång? Och vad är en "gruppering"? Panelister: Gunnar Wetterberg, historiker och författare (S), Henrik Mitelman, finansanalytiker och Paula Bieler Eriksson, krönikör på Altinget och fd SD-politiker.
I veckan presenterade regeringen skattesänkningar på över tio miljarder. Störst blir skillnaden för dem som inte arbetar. Behövs en skatteklyfta som gynnar dem som jobbar jämfört med bidragsförsörjda? På landets akutsjukhus fylls nu intensivvården med ovaccinerade covidpatienter. Är det dags att införa vaccinpass? Veckopanelen med Hanna Wagenius, jurist och lokal centerpolitiker i Östersund, Stefan Attefall, rådgivare, styrelseproffs och tidigare civil- och bostadsminister för KD och Håkan A Bengtsson vd för Arenagruppen.
Den här gången blev Stefan Löfven överraskningarnas man. Blir det Magdalena Andersson som efterträder honom? Och vad gäller kärnkraftens framtid – är regeringens avfallsbeslut att hjälpa eller stjälpa? Vad innebär den omtalade Brå-rapporten? Med Maria Wetterstrand, vd för Millton i Bryssel, Henrik Jönsson, libertariansk entreprenör och Daniel Suhonen, chef för fackliga tankesmedjan Katalys. Podden görs den här veckan live med publik som ett inslag i Stockholms bokhelg.
Afghanistans lagliga regering försvann snabbt. Men vad kan vi säga om hur Sverige har agerat, och hur feministisk har vår utrikespolitik varit? Och vad händer om vi snart har en ny flyktingkris? Veckopanelen diskuterar Afghanistansituationen på längden och tvären med Ulrika Kärnborg, författare och medarbetare i Expressen, Johan Romin, historiker och fd SVT-journalist och Susanna Kierkegaard, skribent på Dagens Arena.
Fler avsnitt