Nyamko Sabuni anmäler sig till tjänstgöring som partiledare i Liberalerna. Hon berättade om sin kandidering i Kvartals Fredagsintervju. Men hur är hennes chans att bli vald till Jan Björklunds efterträdare? Panelisterna är inte överens om den saken.

Finansministern Magdalena Andersson verkar nöjd över vårändringsbudgeten, men inte fullt så entusiastisk som Centern och ekonomiskpolitiske talespersonen Emil Källström framstår. Vad har budgeten för färg? Och är inte termen ”reformutrymmet” vilseledande?

Dramaten gjorde sig av med teaterchefen Eirik Stubö, men är dramatiken därmed över? Blir det arbetsro och slut på rädslan nu? En skepsis till åtgärdspaket som består av utbildning, samtal och översyn av policyer kan anas hos Veckopanelens ledamöter, som denna vecka är Ann Heberlein, teologie doktor i etik och lokalpolitiskt aktiv, Jenny Lindahl, chef för Arena Opinion och tidigare informationschef  i Vänsterpartiet och Jan Larsson, chef för Yrkesakademin och tidigare statssekreterare i socialdemokratiska regeringar. Viktor Barth-Kron medverkar också och panelsamtalet leds av Staffan Dopping.

Förutom detta dryftar panelisterna åklagarens beslut att väcka åtal mot flera poliser som deltog i insatsen förra sommaren som slutade med att en 20-årig man med Downs syndrom sköts till döds. Även ”Brexit – var god dröj” och några av rönen som Göteborgs-statsvetarna har gjort om svenska folkets syn på medierna, andra institutioner och det svenska partisystemet.