Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Pressmeddelande

SVT-profil till Kvartal

Magnus Thorén.

Kvartal fortsätter sin satsning på att bli Sveriges piggaste och vassaste mediehus och vi är nu både stolta och glada över att kunna presentera en ny rekrytering.

Av Redaktionen  | 30 januari 2023
ProfilLästid 2 min Skärmläsarvänlig
I korthet
SVT-profilen Magnus Thorén, med många års erfarenhet från de viktigaste nyhets- och samhällsprogrammen på  Sveriges Radio och SVT, väljer nu att ansluta sig till Kvartals växande redaktion.

– Det känns otroligt roligt att få gå till Kvartal. På många sätt är Kvartal det mest spännande tillskottet i Mediesverige dom senaste åren. Journalistiken håller verkligen högsta klass, så det här känns som en otroligt spännande redaktion att få vara en del av, säger Magnus Thorén.

Magnus Thorén kommer under våren och sommaren att fullfölja sitt kontrakt med SVT-programmet ”Sverige möts” men samtidigt arbeta som programledare för Kvartals poddar. Framför allt kommer han att ansvara för vårt senaste tillskott i poddkatalogen – Djupet.

– Kvartal vilar ju på två ben: poddarna och textjournalistiken. Magnus blir ett fantastiskt tillskott som programledare och utvecklare av våra poddar, säger Kvartals chefredaktör Jörgen Huitfeldt.

Magnus Thorén kommer från Gävle och började sin journalistiska bana på Gefle Dagblad. Efter något år på Finanstidningen anställdes han inom public service. Först på SVT sedan på Ekot, Sveriges Radio där han under många år jobbade som producent och programledare på SR-flaggskeppet Studio Ett. Sedan tre år tillbaka arbetar han som programledare för flera SVT-program, bland annat Sverige Möts, Agenda och Aktuellt.

En och annan kanske höjer på ögonbrynen över att någon med sådana prestigefulla uppdrag väljer att gå till ett betydligt mindre mediehus som Kvartal.

– Jag lämnar på sätt och vis Sveriges största mediehus i höst, där jag trivs väldigt bra, för att gå till ett av de minsta, men samtidigt snabbast växande och vassaste. Och målet är ju att den resan bara ska fortsätta. Jag tvekade faktiskt inte en sekund, säger Magnus Thorén

Från och med i höst ingår Magnus Thorén i Kvartals redaktion på heltid.

– I och med bolagiseringen i höstas har vi dragit upp ambitiösa planer för de kommande åren. Rekryteringen av Magnus passar som hand i handske för den position vi vill ta i Mediesverige, säger Ludde Hellberg, Kvartals vd.

Redan prenumerant?
Du har läst en olåst artikel från Kvartal
Prenumerera för att få ta del av alla texter och poddar från Sveriges vassaste mediehus.

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.