Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Just nu: Prenumerera ett helt år för bara 499 kr!
Just nu: Prenumerera ett helt år för bara 499 kr!

.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt eller Staffan Dopping intervjuar en person av stor betydelse i den svenska offentligheten.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt eller Staffan Dopping intervjuar en person av stor betydelse i den svenska offentligheten.

Fredagsintervjun5 februari 2021

Så kan vi minska hälsoklyftorna

Laddar ...
I femte delen av intervjuserien "Generation ångest" möter Staffan Dopping Gabriel Wikström, nationell samordnare för Agenda 2030. – Det är en mänsklig rättighet att må bra, säger han. Den psykiska hälsan ingår i idén om ett hållbart samhälle. Är den psykiska hälsan sämre än för 20-30 år sedan? Har svenska politiker förstått hur det är ställt och hur långt räcker uppmaningar om "samverkan"?

Fler avsnitt

Fredagsintervjun26 maj 2023

Mina elva månader som kulturminister

Laddar ...
Jeanette Gustafsdotter var ett oväntat val till posten som kulturminister i Magdalena Anderssons första regering. Reaktionerna var inledningsvis positiva men nästan från första dagen på jobbet fick hon det hett om öronen efter uttalanden om gangsterrap och brottslighet inom idrotten. Kritiken nådde stormstyrka efter en lång intervju i SvD där hon framställdes som en visionslös floskelmaskin. Hur svårt är det för en outsider helt utan politisk förankring att ta plats på kulturdepartementet? Och hur ser hon själv på den tidvis skoningslösa kritik hon fick under sin korta tid som kulturminister? Programledare: Jörgen Huitfeldt.

Fredagsintervjun19 maj 2023

Advokatkåren förtjänar verkligen tillit

Laddar ...
Under Mia Edwall Insulanders snart fyra år som generalsekreterare för Advokatsamfundet har det stormat en del kring kåren. Graden av kriminalitet hos gangsteradvokaterna med alias ”Kungen” och ”Prinsen” chockade många. Är de ”ruttna äpplen” i ett annars friskt träd? Eller toppen på ett isberg? Advokatkåren är en hörnpelare i rättssamhället så vikten av att gruppen åtnjuter stort förtroende hos allmänheten kan knappast överskattas.

Fredagsintervjun12 maj 2023

Fredagsintervjun live: Statsminister Ulf Kristersson

Laddar ...
Ulf Kristersson har aviserat en drastisk omläggning av politiken på många områden, något han menar är nödvändigt för att lösa Sveriges problem. Men är de snabba förändringar som nu sker inom rättsväsendet, migrations- och integrationspolitiken långsiktiga och grundade i ideologisk övertygelse? Eller snarare reaktiva åtgärder med syftet att släcka bränder? Statsministern intervjuades inför publik på Kulturhuset i Stockholm av Jörgen Huitfeldt.

Fredagsintervjun5 maj 2023

Normen att man inte slår en kvinna är stark

Laddar ...
Hur kommer det sig att Sverige har höga tal om anmält sexuellt våld mot kvinnor och samtidigt är ett av världens mest jämställda länder? Det mesta av våldet utförs av ganska vanliga män, säger Lucas Gottzén som är professor i barn- och ungdomsvetenskap och som forskar om män och våld. Om du inte upplever trygghet med den du älskar så får du otroliga problem, säger Gottzén och tillägger att han ofta känner igen sig i de våldsamma män som han möter i sin forskning.

Fredagsintervjun27 april 2023

Tidöavtalet ska hållas till sista bokstaven

Laddar ...
Sverigedemokraterna blir aldrig en del av etablissemanget, bedyrar partiledaren som också säger att etablissemanget inte bara är de som har makt utan också är en ideologisk gemenskap. Han berättar om sitt ”Drömsverige” och är mycket nöjd med att fler partier än Sverigedemokraterna inspireras av utvecklingen i Danmark. Han skulle gärna se asylcenter utanför Europa, exempelvis i Rwanda. Åkesson ansluter sig till den liberala demokratin och säger sig just nu vara nöjd med sig själv. Foto: TT
Fler avsnitt