Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Nyheter |

Rasmus Paludan: Svenska polisen vill att jag mördas eller slutar

Islamkritikern och provokatören Rasmus Paludan gästar Kvartals fredagsintervju. LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

Sverigedemokraterna har misslyckats totalt med att förändra det svenska samhället till det bättre.
Det säger den dansksvenske islamkritikern och provokatören Rasmus Paludan i Kvartals fredagsintervju, där han svarar på Jimmie Åkessons idiotstämpling – och säger att den svenska polisen vill att han antingen ska sluta bränna koraner eller mördas.

– Jag är 100 procent säker, säger Rasmus Paludan.

Av Kvartals  redaktion | 6 maj 2022
Stöd KvartalLästid 2 minSkärmläsarvänlig
I korthet
Få har gjort ett snabbare och mer dramatisk intåg i den svenska debatten än partiledaren för det invandringskritiska danska partiet Stram kurs. Rasmus Paludans kontroversiella koranbränningar blev startskottet för de så kallade påskupploppen, då ett hundratal poliser skadades och mångfaldigt fler attackerades av våldsverkare beväpnade med gatsten och andra vapen. Kort därefter meddelade Paludan, som är svensk medborgare sedan flera decennier, att han ställer upp i riksdagsvalet i höst.

Medan alla svenska medier rapporterat flitigt om Paludan de senaste veckorna, är det hittills mycket få som publicerat intervjuer med honom. När han nu gästar Kvartals fredagsintervju för ett längre samtal om koranbränning, kravaller och yttrandefrihet, så kommenterar Rasmus Paludan bland annat att SD-ledaren Jimmie Åkesson i en intervju nyligen gav honom epitetet ”idiot”.

Läs mer Visa mindre