Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping, Magnus Thorén eller Henrik Höjer intervjuar en person av betydelse.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping, Magnus Thorén eller Henrik Höjer intervjuar en person av betydelse.

Fredagsintervjun11 december 2020

"Han kände sig ensam – på en existentiell nivå"

Laddar ...
I den första delen i Kvartals intervjuserie "Generation ångest" möter vi Örjan Gruden. Hans son Love beskrevs ofta som killen som hade allt: talang, utseende och massor av vänner. Ändå valde han att ta sitt liv bara 18 år gammal. För Örjan blev frågan "varför" central för att komma vidare.

Fler avsnitt

Fredagsintervjun1 mars 2024

Jag önskar att jag hade varit modigare

Laddar ...
Polisavhopparna del 1: Christoffer Bohman intervjuas av Jörgen Huitfeldt. Under hela sitt vuxna liv hade han varit polis. En stor del av tiden i den absoluta frontlinjen i kampen mot gängkriminaliteten. Men förra våren valde han att lämna yrket för att i stället börja arbeta för stiftelsen Idéer för livet. Nu kan han lägga hela sitt fokus på att färre unga ens ska välja den kriminella banan.

Fredagsintervjun23 februari 2024

Oerhört svårt att veta vem som ska ta sitt liv

Laddar ...
Psykiatriprofessorn och författaren Christian Rück intervjuas av Jörgen Huitfeldt. Sedan 15 år tillbaka har Sverige haft en nollvision mot självmord. Ändå är antalet människor som själva väljer att avsluta sitt liv oförändrat. Är det meningsfullt med en vision som experter avfärdar som orealistisk? Och om självmord alltid är fel – varför förespråkar alltfler aktiv dödshjälp?

Fredagsintervjun16 februari 2024

They tried to kill us, we survived – let's eat

Laddar ...
Aron Verständig, ordförande i Judiska centralrådet, intervjuas av Staffan Dopping. Antisemitismen har alltid varit närvarande, säger han i intervjun men känner sig ändå trygg som jude i Stockholm. Aron Verständig är en av tre judar som skulle mördas av ett iranskt par, som avslöjades av Säkerhetspolisen 2021 efter att ha fått asyl på falska grunder 2017. Säkerheten runt judiska institutioner måste vara en bottenplatta för att säkra judiskt liv i Sverige, säger Aron Verständig.

Fredagsintervjun9 februari 2024

Vissa elever är säkrare i Mogadishu än i Fröslunda

Laddar ...
Rektor Damian Brunker intervjuas av Magnus Thorén. Med disciplin, högt ställda förväntningar och ”tough love” bestämde sig Damian Brunker för att vända utvecklingen på Internationella engelska skolan i utsatta området Fröslunda i Eskilstuna. Men hur gör man när öppen knarkhandel sker på skolgården, gängen äger gatan utanför och bara två föräldrar dyker upp på föräldramötet?

Fredagsintervjun2 februari 2024

LKAB har målat in sig i ett hörn

Laddar ...
Ekonomen David Sundén intervjuas av Magnus Thorén. Det fossilfria stålet i norr har hyllats av politiker, näringsliv och medier som närmast en mirakelkur för svensk ekonomi, Norrland och klimatet. Investeringarna handlar om många hundratals miljarder kronor och kräver enorma mängder el. Men hur genomtänkta och hållbara är egentligen satsningarna?
Fler avsnitt

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.