Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen12 november 2022

Detta är en affär för Natos medlemmar – inte för Sverige!

Laddar ...
Har Sverige nått förnedringsgränsen i försöken att blidka Erdogan? Hade Socialdemokraterna kunnat lägga fram exakt samma budget som högerregeringen la fram? Och hur ska man se på de bedrägerier kring läxhjälp som Expressen och Kvartal skrivit om i veckan? Det är några av de frågor som avhandlas i Veckopanelen med ekonomen Carl Hamilton, studenten Paula Bieler Eriksson och kommunpolitikern Jonas Lundgren.

Fler avsnitt

Veckopanelen21 januari 2023

Tjejer är mycket vidrigare mot varandra än killar

Laddar ...
Peyman Kia får livstids fängelse för grovt spioneri för rysk räkning. Sverige skruvar upp det krigsmateriella stödet till Ukraina med stridsfordon och artillerisystemet Archer. Men är det som görs gentemot Turkiet ett pinsamt och onödigt svassande? Blivande centerledaren Muharrem Demirok kämpar för att slita sig loss från sitt turkiska medborgarskap, och Socialdemokraternas ledare Magdalena Andersson föreläser för vice statsminister Ebba Busch om respekt. Med Emil Källström, Inga-Britt Ahlenius och Horace Engdahl.

Veckopanelen14 januari 2023

Klart det är ett misstag men det är också ett brott

Laddar ...
LKAB upptäcker fyndigheter, dans på restauranger släpps fri, och regeringens nya elstöd får kritik. Centerpartisten Muharrem Demiroks förflutna kommer i kapp honom, och prins Harrys smaskiga avslöjanden sätter bokrekord. Med Maria Wetterstrand, vd för Miltton i Bryssel, Henrik Jönsson, libertariansk entreprenör och youtuber och Daniel Suhonen, chef för tankesmedjan Katalys.

Veckopanelen23 december 2022

Det är överdrivet att kalla det för paradigmskifte

Laddar ...
Den biologiska mångfalden ska räddas, det varnas för ny coronavåg, Twitters vd avgår och Ukrainas president Zelenskyj önskar gott nytt år i USA:s kongress. Inrikespolitiskt presenterar regeringen och Sverigedemokraterna ett "trygghetspaket" och statsminister Ulf Kristersson säger att paradigmskiftet bokstavligt talat börjar nu. Dessutom panelens spaningar inför nya året 2023. Med Helena Dyrssen, Alice Teodorescu Måwe och Philip Botström.

Veckopanelen17 december 2022

Det är olämpligt att söka en tjänst som din älskare tillsätter

Laddar ...
Elkunderna är hårt pressade, kristdemokraten Sara Skyttedal går emot sitt eget parti och vill legalisera cannabis. I Gävle har förrymda schimpanser skjutits till döds, och Moderaterna och Sverigedemokraterna begär att Migrationsverket blir bättre på att återkalla uppehållstillstånd som tillkommit på fel grund. Textroboten Chat GPT fascinerar med sin förmåga, och Luciatraditionen drogs snabbt in i kulturkriget. Med Hanif Bali, Ulf Dahlsten och Hanna Wagenius.

Veckopanelen10 december 2022

Det är en gåtfull och kuslig rörelse som ligger bakom

Laddar ...
Störningar i tågtrafiken väntas, regeringen sänder ut nya budskap om elsystemet, och Polismyndigheten skakas av personliga relationer som sätter förtroendet i fråga. I Tyskland har planer på ett statskuppförsök lett till en omfattande razzia, och Almedalsmördaren anses ha begått ett terroristbrott när han planerade att mörda centerledaren Annie Lööf. Däremot var mordet på psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren inte ett terroristbrott. Med Leif Pagrotsky, Lisa Bjurwald och Johan Wennström.
Fler avsnitt