Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen om Swedbanks penningtvätt, 1177-läckan och IS-terrorister. Med Sofia Arkelsten, Inga-Britt Ahlenius och Jenny Lindahl. Programledare är Staffan Dopping.

Fler avsnitt

När stora delar av svenska folket går på semester leds landet av en övergångsregering. En talmansrunda har just inletts, och möjligen kan Ulf Kristersson bli ny statsminister redan i nästa vecka. Hur kom vi hit, frågar vi i denna extrapanel från Kvartal. Med Björn Söder, SD-riksdagsledamot och fd vice talman, Hanna Wagenius, C-politiker i Östersund, Lotta Fogde, fd statssekreterare (S) och Sven Otto Littorin, fd partisekreterare och statsråd (M).
Den senaste veckan går till historien. Regeringen Löfven föll i misstroendeomröstningen, som kom till när Vänsterpartiet gjorde verklighet av sitt hot. Men lutar det åt ett januariavtal 2.0 eller extraval? I denna midsommarspecial medverkar Åsa Domeij, hållbarhetschef och tidigare MP-politiker, Torbjörn Hållö, LO-ekonom och Anna-Karin Wyndhamn, doktor i pedagogiskt arbete. Panelisterna bjuder också på boktips inför semestern.
Sverige går mot en regeringskris, som startats av ett vänsterparti som samspelar med värsta motståndaren Sverigedemokraterna. Misstroende, marknadshyror och midsommardramatik dominerar i veckans panelsummering. Dessutom om Joe Bidens insats på världsscenen och frågan om hur bra Ekot lyckas granska sig själv. Med Leif Pagrotsky, fd statsråd, Evin Badrniya, KDU och Mikael Sandström, fd statssekreterare (M).
Statsministern och inrikesministern hyllar polisfällan som FBI gillrat, arbetsmarknadsministern hyllar reformerad arbetsrätt och Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar vädjar förgäves om ett möte med Stefan Löfven. I panelen: Anna Gullberg, samhällsreporter på Expressen och vice ordförande i Publicistklubben, Lars Ohly, förbundssekreterare på Verdandi och tidigare V-ledare, Paula Bieler Eriksson, krönikör på Altinget och fd politiker för SD.
Nästan tio år efter att USA genomförde hemlig dataövervakning av svenska politiker kommer saken upp på bordet. Hur allvarligt är NSA:s spionage och vilka politiker har avlyssnats? SCB kom med ett nattsvart besked för Liberalerna. Regeringen får påskrivet av KU för sin coronahantering. Gängmord som det i Hjällbo kan vara det olyckliga resultatet av en "perfekt storm", enligt kriminologen Manne Gerell. Dessutom om det socialdemokratiska utspelet om ny miljonärsskatt.
Fler avsnitt