Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen om Swedbanks penningtvätt, 1177-läckan och IS-terrorister. Med Sofia Arkelsten, Inga-Britt Ahlenius och Jenny Lindahl. Programledare är Staffan Dopping.

Fler avsnitt

Hur farlig är den här situationen, och spelar det någon roll vem som sprängde hål på gasledningarna i Östersjön? Säkerhetsläget i vår del av världen, med ett Ryssland som än en gång bryter mot den europeiska säkerhetsordningen och annekterar områden, dominerar i Veckopanelen. Men vi granskar också fördelningen av ordförandeposter i riksdagens utskott, diskuterar exporten av krigsmateriel och skärskådar dramatiken i talmansvalet.
Rysk mobilisering och fejkomröstningar höjer dramatiken i vår del av världen. I Iran riskerar unga kvinnor sitt liv när de ifrågasätter hijabtvånget. I Sverige sonderar moderatledaren för en ny regering, och Riksbanken chockhöjer styrräntan. Veckopanelen med välkända trion Maria Wetterstrand, vd för konsultbyrån Miltton i Bryssel, Henrik Jönsson, libertariansk opinionsbildare och Daniel Suhonen, socialdemokrat och chef för Katalys.
Riksdagsvalet utföll till Ulf Kristerssons favör. Men hur ska han kunna ena landet? Vad betyder Annie Lööfs avgång och hur gör Sverigedemokraterna om de är störst på den vinnande sidan men ställs utanför regeringen? Veckopanelen med Lars Calmfors, professor i internationell ekonomi, Alice Teodorescu Måwe, borgerlig debattör och Philip Botström, kriminalvårdare och tidigare SSU-ordförande.
Efter 70 år på tronen dör drottning Elizabeth II. Här hemma går valrörelsen i mål med delvis högt tonläge. Ledande vänsterpartisten Linda Snecker anklagar Liberalerna för att vilja tvångsomhänderta tvååringar som inte talar "perfekt svenska". Regeringen vill ha en elräkningsakut och ber myndigheter att spara på strömmen. Varför säger Magdalena Andersson att hon i en rad frågor håller med sin motståndare Ulf Kristersson? Med Hanif Bali, avgående moderat riksdagsman, Thomas Mattsson, Bonnier News och Boel Godner, socialdemokratiskt kommunalråd.
Krigsretoriken dominerar just nu med rekordhöga elpriser, ökad risk för temporära bortkopplingar i vinter och reaktorn Ringhals 4 är skadad. Statsminister Magdalena Andersson vill, mitt i valrörelsens slutskede, få med sig hela EU på en reformering av elprissättningen i hela Europa. Och inför riksdagsvalet diskuteras med hetta vad som händer om Sverigedemokraterna blir större än Moderaterna. Veckopanelen med Jens Orback, vd för Global Challenges, Lisa Bjurwald, författare och förläggare och Johan Wennström, statsvetare och skribent.
Fler avsnitt