Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen Special direkt från Socialdemokraternas mellankongress i Örebro. Panelister är Marika Lindgren Åsbrink, utredare på LO, Daniel Suhonen, chef för Katalys, Lydia Wålsten, ledarskribent på Svenska Dagbladet och Viktor Barth-Kron, politisk kommentator på Kvartal. Programledare är Staffan Dopping.

Fler avsnitt

Ännu en skärpning av coronareglerna, men ingen avrådan från att åka till fjällen på sportlovet. Och vad sa socialministern om att använda munskydd? Adopterade barn som i själva verket stals, och Ebba Buschs senaste drag i hustvisten. Veckopanelen med Torbjörn Elensky, författare och skribent, Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood och Mikael Sandström, ekonom och f d politisk M-tjänsteman.
Många fruktar en tredje våg inför sportlovsveckorna, samtidigt som virusmutationerna sätter skräck. Ska Sverige satsa på höghastighetsbanor på pelare, som Skanska vill bygga? Och kan vi förstå konststudenterna som vill byta namn på Vita havet? I panelen: Anna-Karin Wyndhamn, doktor i pedagogiskt arbete, Ulf Dahlsten, gästprofessor och tidigare statssekreterare, Hanna Wagenius, jurist och tidigare CUF-ordförande.
Varför mår så många unga dåligt trots att livsvillkoren på många sätt är bättre än någonsin? Kring den frågan har serien "Generation ångest" kretsat. Nu avslutas den med en specialpanel där tre experter som följt frågan länge ger sin syn på problemet.
Sverige fruktar tredje pandemivåg, och regeringen presenterade i veckan förlängda restriktioner. Socioekonomiskt svaga grupper, som hem- och papperslösa, ska vaccineras i den tredje fasen. Stefan Löfven har presenterat en ombildad regering, och Miljöpartiets nya språkrör Märta Stenevi blir jämställdhets- och bostadsminister. Nyamko Sabuni gav igen mot både Lööf och Löfven. Och vad är pratappen Clubhouse?
Lars Norén dog i veckan – vår tids Strindberg, sas det av många. Och om skakiga coronaläget med strid om vaccinleveranser. Plus centerledarens reaktion på på Liberalernas hot om att lämna januariavtalet Veckopanelen med Janne Josefsson, journalist, Paula Bieler Eriksson, föräldraledig student och tidigare SD-politiker och Åsa Wikforss, akademiledamot och professor i teoretisk filosofi.
Fler avsnitt