Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Swedbank och den misstänkta penningtvätten, justitieminister Morgan Johanssons förslag till skärpta terrorlagar och fackförbundet Kommunals beslut att sluta skänka pengar till Socialdemokraterna. I Veckopanelen: Daniel Suhonen, Katalys och Reformisterna, Karin Svanborg-Sjövall, Timbro och Anna-Karin Wyndhamn, doktor i pedagogiskt arbete, Göteborgs universitet.

Fler avsnitt

Europas säkerhetspolitiska läge är minst sagt allvarligt efter Rysslands aggression mot Ukraina och ultimatum mot Nato. Miljöpartiet vill ha fyrpartiregering, och Folkhälsomyndigheten lättar på karantänsregler. Men hur hamnade regeringen i konflikt med Coronakommissionen? Folkkäre förre skogsmunken Björn Natthiko Lindeblad hoppades kunna starta en ny debatt om legal dödshjälp. Panelister: är Stefan Stern, kommunikationsansvarig på Nordstjernan och rådgivare vid Wallenberg Foundations, Janne Josefsson, senior journalist och Klara Lidman, grön läkare.
Valåret fick en rivstart med Expressens avslöjande om en efterlyst städare vid statsministerns hem. Men vad hade Säpo gjort ? Omikronsmittan skenar, och Liberalerna talar om maktmissbruk av regeringen. ÖB uttalar allvarsord om ryska hot mot Ukraina och Nato. I panelen: Maria Wetterstrand, chef för hållbarhetsföretaget Miltton i Bryssel, Henrik Jönsson, libertariansk entreprenör och samhällsdebattör och Daniel Suhonen, chef för Katalys och medgrundare till S-föreningen Reformisterna.
Moderaterna KU-anmäler energiministern och återigen handlar det om kärnkraften och vad som menas med hållbar. Omikron-varianten smittar allt fler, och diskussionen om vaccinpass hettar till. Ett år efter stormningen av Kapitolium lägger president Biden skulden på förre presidenten Donald Trump. I panelen: Jonas Lundgren, vänsterpartist från Lidingö, Johan Wennström, doktor i statsvetenskap och Hanna Wagenius, jurist och lokal centerpolitiker i Östersund.
Elen är rekorddyr när vi går mot jul. Hur klarar vi att njuta av julfirandet med de nya begränsningar som regeringen har beslutat om? Hur kommer regeringens senaste beslut om skärpta pandemibestämmelser att fungera? Och vad hände egentligen i inrikespolitiken det påfallande speciella året 2021? I årets sista veckopanel summerar vi året som gått med hjälp av Mustafa Panshiri, författare och föreläsare, Nina Lekander, journalist och författare och Joel Halldorf, professor i kyrkohistoria. Panelen utser också Årets person.
Sverige samlar kraft för vad som kan bli ännu en coronajul. BRÅ-rapport om ungdomsrån väcker debatt och porträttet av paret Barbara och Hans Bergström blåser liv i debatten om välfärdsvinster. Med Sofie Löwenmark, medgrundare av stiftelsen Doku, Jan Scherman, journalist och tidigare chef för TV 4 och Håkan A Bengtsson, vd Arenagruppen. Programledare: Jörgen Huitfeldt
Fler avsnitt