Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Swedbank och den misstänkta penningtvätten, justitieminister Morgan Johanssons förslag till skärpta terrorlagar och fackförbundet Kommunals beslut att sluta skänka pengar till Socialdemokraterna. I Veckopanelen: Daniel Suhonen, Katalys och Reformisterna, Karin Svanborg-Sjövall, Timbro och Anna-Karin Wyndhamn, doktor i pedagogiskt arbete, Göteborgs universitet.

Fler avsnitt

Var dådet i Kongsberg ett terrorbrott? Vem vinner på att Sverigedemokraterna brunstämplas? Hur lyckad var förintelsekonferensen i Malmö och varför upptäckte inte SD vit makt-kopplade tjänstemannen? Med Hanna Lindholm, SD-anknuten kriminologistuderande, Ulf Dahlsten, tidigare statssekreterare (S) och Jan Scherman, journalist och tidigare TV4-chef.
Lars Vilks slutar inte att vara kontroversiell för att han är död. Hur bör vi göra med rondellhunden och drivvedskonsten? Plus husbomben i Göteborg, ovaccinerade i hemtjänsten, övergreppen i katolska kyrkan och Moderaternas agerande mot Hanif Bali. Med Mustafa Panshiri, föreläsare, Mikael Sandström, fd statssekreterare (M) och Lisa Bjurwald, journalist och författare.
I veckans panel med publicisten Thomas Mattsson, chefredaktören Chang Frick och läkarstudenten Klara Lidman diskuteras sprängningen i Göteborg och Magdalena Anderssons nya roll som S-ledare och sannolik statsminister. Dessutom handlar panelen om de borttagna corona-restriktionerna och hur vi kommer att beskriva pandemin och den svenska hanteringen av den om tio år.
Regeringens lösning på cementkrisen, USA:s (och Danmarks) politikeravlyssning, S-kravet på vinststopp i friskolor, JK:s uppmärksammade skadeståndsbeslut och inrikesministerns ord om hur "ängslighet" har hämmat debatten avhandlas i Veckopanelen. Med Henrik Hall, rättssakkunnig hos Kristdemokraterna, Inga-Britt Ahlenius, fd chef för Riksrevisionsverket och Stefan Stern, kommunikationsansvarig på Nordstjernan och fd statssekreterare (S).
Ena stunden talas om hot mot demokratin, nästa stund är det värme, skratt och komplimanger till avgående statsministern. Men vilken klan var det Miljöpartiets Märta Stenevi ansåg sig tillhöra? Migrationsminister Morgan Johansson grillas av SVT:s Anders Holmberg. Och Moderaterna vill bli ett nytt miljöparti. Panelister: Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, Torbjörn Hållö, LO-ekonom och Anna-Karin Wyndhamn, doktor i pedagogiskt arbete.
Fler avsnitt