Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen4 december 2021

Var sjutton är regeringskansliets säkerhetskontroller?

Laddar ...
Statsminister Magdalena Andersson har formerat sitt lag. Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll fick det hett om öronen direkt med sina ärenden hos Kronofogden, och infrastrukturminister Tomas Eneroth har en brottsmisstanke hängande över sig. Har statsministern lyckats sätta ihop smartaste bästa ministergänget? Med Henrik Hall, rättspolitiskt sakkunnig hos Kristdemokraterna, Inga-Britt Ahlenius, fd chef Riksrevisionsverket mm och Philip Botström, kriminalvårdare och fd förbundsordförande i SSU.

Fler avsnitt

Veckopanelen10 juni 2023

Så komplicerat, så mörkt och så sorgligt

Laddar ...
Ukrainas sedan länge aviserade våroffensiv tycks vara i gång samtidigt som vattenmassorna från den kollapsade kraftverksdammen dränker byggnader och åkrar. Flaggviftandet från svenska studenter med utländsk bakgrund väcker debatt, Zlatan tackar för sig och årets sommarvärdar har presenterats. Dessa ämnen är bland dem som Veckopanelen tar sig an denna gång. Med Henrik Jönsson, Daniel Suhonen och Maria Wetterstrand. Programledare: Jörgen Huitfeldt

Veckopanelen3 juni 2023

Tidögänget behöver en badtunna

Laddar ...
I veckans panel hör vi Lars Calmfors, professor emeritus i internationell ekonomi, Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, samt Pelle Zackrisson, redaktör på SD-ägda mediakanalen Riks. Om varför Socialdemokraterna triumferar i SCB:s partisympatimätning, om dörren till Nato till sist är på väg att öppnas för Sverige och Ilja Batljans uppgång och fall. Programledare: Jörgen Huitfeldt

Veckopanelen27 maj 2023

Det spårade ur samma dag som texten kom

Laddar ...
Ryssland utvisar svenska diplomater, Sveriges armé inställer repövningar, och en svensk kyrka sägs ha varit tilltänkt mål för ett terrordåd. Veckans stora inhemska debatt är författaren Lena Anderssons kostråd till föräldrar som sägs ha hungrande barn. Republikanen Ron DeSantis fick en svajig start som presidentkandidat, och valforskarna presenterar sina slutsatser efter senaste riksdagsvalet.

Veckopanelen20 maj 2023

Att inte kunna läsa är att inte kunna läsa av världen

Laddar ...
Sverige har enligt uppgift utbildat en ukrainsk brigad inför den väntade våroffensiven. Sis, myndigheten som hanterar ungdomshemmen, har en förtroendekris och är i stabsläge. Hundra vindkraftverk till havs skapar en ny fnurra mellan regeringen och Sverigedemokraterna. Skolbarn i mellanstadiet blir sämre och sämre på att läsa, och medierna tog inte kommandot över dagordningen under valrörelsens slutskede. Med poeten Bob Hansson, förre partiledaren Lars Leijonborg och kemidoktorn och expolitikern Josefin Utas.

Veckopanelen13 maj 2023

Otroligt feltajmat att sätta i gång stort kulturkrig nu

Laddar ...
Det har kommit in grövre ammunition i den svenska politikens artilleri. En upptrappning har skett, men sker den bara från ett håll? Magdalena Andersson hävdar att regeringssidans syfte är att tysta och skrämma kritiska röster. Flera talar om trumpifiering av debatten. De svenska skolbetygen är opålitliga till följd av fusk och glädjebetyg, hävdas det. Kommer regeringen att driva på för asylmottagning utanför Europa? Och Liberalerna har förlorat ännu en tungviktare.
Fler avsnitt