[email-form language="sv" id=529]

Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt eller Staffan Dopping intervjuar en person av stor betydelse i den svenska offentligheten.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt eller Staffan Dopping intervjuar en person av stor betydelse i den svenska offentligheten.

Fredagsintervjun23 september 2022

"Så skönt att de vann över PK-samhället!"

Laddar ...
För 31 år sedan befann sig en tillträdande borgerlig regering i en liknande situation som den nuvarande. Regeringsmakten fanns inom räckhåll men det fanns en hake: För att nå makten var de beroende av ett annat parti, som varken tillhörde den borgerliga familjen eller betraktades som riktigt rumsrent. Den gången var det Bert Karlssons Ny Demokrati som hade vågmästarrollen. Hur går hans tankar om vilken roll Sverigedemokraterna kan få i regeringsunderlaget? Och varför blev valet en sån framgång för SD?

Fler avsnitt

Fredagsintervjun24 mars 2023

Vi behöver prata mer om islamofobi

Laddar ...
Medieplattformen Alkompis vänder sig till den stora minoritet i Sverige som har arabiska som modersmål och har med den idén lyckats locka en stor publik. Perspektivet är oftast det svenska samhällets och ett uttalat syfte är att förbättra integrationen. Julia Agha, vd för Alkompis, ser ett stort behov hos sin publik att få sin känsla av islamhat speglad av medierna och det övriga samhället. Hon intervjuas av Jörgen Huitfeldt.

Fredagsintervjun17 mars 2023

Muf ska vara som ett femte regeringsparti

Laddar ...
Muf är inte bara en megafon för Moderaterna – vi har våra egna prioriteringar som vi ska driva mot regeringen, säger förbundsordförande Douglas Thor. Särskilt inom skolpolitiken har Muf flera reformidéer, men det ska vara genomförbart. Vår uppgift är inte att vara en ideologisk vakthund – snarare ledarhund, säger Douglas Thor som just nu får hantera anklagelser om att ha försökt påverka ett ordförandeval i Jämtlandsdistriktet. 

Fredagsintervjun10 mars 2023

Det var ett desperat försök att hitta en svensk Harvey Weinstein

Laddar ...
SVT-journalisten Lina Makboul var reporter på Uppdrag granskning sedan tio år, men när hon började granska mediernas agerande under metoohösten fick hon möta sitt livs tuffaste motstånd. I boken "Revolutionens första offer" skildrar hon hur arbetet med att granska medierna gjorde henne sjuk. Enligt Lina Makboul fanns det inom public service en rad journalister som under metoo glömde bort vad de hade lärt sig på journalistutbildningen och valde att bli aktivister.

Fredagsintervjun3 mars 2023

Det finns inget som kan få upp pulsen på mig

Laddar ...
Susanne Norman fick tillsammans med rektorskollegan Lillemor Bergquist åtta månader på sig att vända Storvretskolan i Botkyrka. Detta efter att Skolinspektionen gått in och tagit över kontrollen. Genom enträget och konsekvent arbete med ordning, trygghet och studiero la de grunden för en skola där eleverna åter kunde fokusera på det de skulle lära sig. Och ett halvår senare hade de lyckats. Vad kan vi andra lära oss av Susanne Normans berättelse? Programledare: Jörgen Huitfeldt

Fredagsintervjun24 februari 2023

Vi ska inte vara rädda för Ryssland

Laddar ...
Anders Åslund är professorn i internationell ekonomi som har arbetat som rådgivare åt både ryska och ukrainska regeringar. Hur ser han på riskerna med en desperat Putin, om Ryssland förlorar kriget? Och var verkligen den ekonomiska chockterapi han förespråkade efter Sovjetunionens fall framgångsrik?
Fler avsnitt