Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping, Magnus Thorén eller Henrik Höjer intervjuar en person av betydelse.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping, Magnus Thorén eller Henrik Höjer intervjuar en person av betydelse.

Fredagsintervjun16 maj 2024

Om TV4 begått brott mot oss kommer vi att agera

Laddar ...
Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein intervjuas av Magnus Thorén. En moralisk gräns som passerats och ett hot mot det demokratiska samtalet. Eller en tv-granskning som i sig bör ses som en del i en vänsterliberal påverkansoperation? TV4-programmet Kalla Faktas rapportering inifrån Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning har fått det att storma rejält. Inte minst kring Wallerstein själv, som varit helt tyst i debatten som följt på programmen. Fram tills nu.

Fler avsnitt

Fredagsintervjun12 juli 2024

Jag fick fruktansvärd ångest vid tanken på att vi skulle dö

Laddar ...
Tv-journalisten och författaren Anna Lindman intervjuas av Staffan Dopping. Hon har blivit något av en expert på existentiella frågor och har bland annat ägnat sig mycket åt frågor kring döden. Mår vi verkligen bäst om vi låter bli att tänka på det ofrånkomliga slutet? Själv har Anna Lindman varit påtagligt rädd för att dö.

Fredagsintervjun5 juli 2024

Jag är mer oroad för onda människor än för AI

Laddar ...
Doktorn i artificiell intelligens Staffan Truvé intervjuas av Staffan Dopping. Han är en it-innovatör som sedan många år arbetar med threat intelligence, där ett av målen är att upptäcka cyberattacker och terrorattentat innan de har inträffat. Han menar att det är väldigt svårt att överblicka hur AI kommer att utveckla sig i ett längre perspektiv.

Fredagsintervjun28 juni 2024

När oskyldiga dödas betraktas det som ett olycksfall i arbetet

Laddar ...
Journalisten och författaren Karl Enn intervjuas av Jörgen Huitfeldt. Mordet på 12-åriga Adriana blev mycket uppmärksammat och väckte starka känslor. Det stod tidigt klart att kulorna som dödade henne var avsedda för någon annan. Men exakt vad som ledde fram till den hänsynslösa skottlossningen vid McDonaldsrestaurangen i Norsborg är det få som känner till. I boken ”Den sista sommaren” berättar Karl Enn hela historien om den mångåriga konflikt mellan två unga män som till sist kostar Adriana livet.

Fredagsintervjun21 juni 2024

Midsommarspecial: Du ser dig själv i tallriken

Laddar ...
Måltidsforskaren Richard Tellström intervjuas av Henrik Höjer och bisittaren Staffan Dopping under en typisk midsommarlunch. Ett samtal om mathistoria, värderingar och midsommarminnen. Medan vi avsmakar smör, ost och sill passar Kvartal på att önska glad midsommar!

Fredagsintervjun14 juni 2024

Jag har aldrig publicerat desinformation

Laddar ...
Alexander Edbom, tidigare "nätkrigare" på Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning, intervjuas av Staffan Dopping. Han hamnade milt sagt i hetluften genom Kalla Faktas program om SD:s påstådda trollfabrik. I riksdagen talade partiledare om att verksamheten var ett hot mot demokratin och kunde äventyra EU-valet. Senare kom Expressens artikel som talade om att han skulle ha försvarat Putin i tio års tid, och då blev pressen så hård att han sade upp sig. Vad är Alexander Edboms egen bild av det som hände, och tror han på ett öppet och respektfullt debattklimat? Foto: TV4.
Fler avsnitt

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.