Panelen börjar med att ta sig an två purfärska händelser: de borgerliga avhoppen från Försvarsberedningen och Svenska Akademiens inval av filosofiprofessorn Åsa Wikforss som ny ledamot. Dessutom om larmrapporten om uppåt en miljon utrotningshotade djur- och växtarter.

I partiledardebatten inför EU-valet framförde statsminister Stefan Löfven att valet är en folkomröstning om högerextremismens framfart. Vidare krävde en upprörd Ebba Busch Thor besked från Annie Lööf om Centerpartiet verkligen ser Kristdemokraterna som ett hot mot demokrati. Den svenska kronan har fallit i värde under en tid, vilket kan vara en fördel på kortare sikt men som illustrerar en del riskabla förändringar.

I Veckopanelen: Stefan Attefall, tidigare civil- och bostadsminister (KD), Annika Hirvonen Falk, juridikstuderande och tidigare riksdagsledamot (MP) och Klas Eklund, nationalekonom och författare (med socialdemokratiskt förflutet). Vidare medverkar Kvartals chefredaktör Jörgen Huitfeldt. Programledare är Staffan Dopping.