Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Krönika |

Steget efter

Illustration: Hans von Corswant

I torsdags kväll var jag på City Gross för att handla lite mat. Butiken kryllade av specialerbjudanden av typen: Köp tio paket tomatkross för 50 kronor. Konserver med vita bönor var placerade så att de inte gick att missa. Jag tillhör dem som har suckat djupt när jag hört om hur människor hamstrar mat. Varför skulle man göra det? Men plötsligt stående där på stormarknaden bland människor som öser ner konservburkar i sina vagnar kommer jag på mig själv med att tänka: ”Varför skulle jag inte? Egentligen.”

Av Jörgen Huitfeldt | 15 mars 2020
Lyssna på textenStöd Kvartal
I korthet
Samtidigt – eftersom jag inte har ägnat det en tanke tidigare – finns ingen plan. Jag börjar titta mig omkring efter lämpliga varor att lägga upp i mitt spontant påkomna prepperförråd. En rejäl klump köttfärs vore förstås bra att ha om slakteriernas leveranser plötsligt skulle coronaupphöra. Eller om vi måste stanna inomhus i veckor. Jag går med raska steg mot kötthyllan och finner den mer eller mindre utplockad. Jag ser samma tendens på pastahyllan, även om det inte är helt slut där ännu. Jag passar på att rafsa ned tre påsar tagliatelle och två spagettiförpackningar.

Läs mer Visa mindre