Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Samhälle |

Islamic Relief: Inga kopplingar till Muslimska brödraskapet

Kvinnor på flykt i Sudan som har fått hjälp av Islamic Relief. Cris Bouroncle / TT

I en artikel den 17 juni, framförs kritik mot Islamic Relief. Men Islamic Relief är en politiskt oberoende biståndsorganisation som verkar för en rättvis och hållbar global utveckling. Vi är snabbt på plats i katastrofer, och verkar i långsiktiga insatser för att ge marginaliserade människor verktyg att leva ett värdigt och självständigt liv, skriver Islamic Reliefs kommunikationschef Mohammed Mohsen.

Av Mohammed  Mohsen | 10 augusti 2020
Eventuella åsikter och slutsatser i texten är skribentens egna.
Stöd KvartalLästid 2 minSkärmläsarvänlig
I korthet
Vi blir regelbundet anklagade för att ha kopplingar till Muslimska brödraskapet. Det är en oerhört allvarlig anklagelse, men ändå förs det aldrig i bevis. Anklagelserna består alltid av indicier och misstänkliggöranden utan grund. Så också denna gång, när forskarna Aje Carlbom, Magnus Ranstorp och Peder Hyllengren återigen försöker dra Islamic Reliefs varumärke i smutsen.

Självklart vill Islamic Relief kunna samarbeta med andra organisationer i vårt arbete för att nå de människor vi arbetar för: marginaliserade, krigsdrabbade och hårt prövade människor i Sverige och världen. Flera sådana samarbeten har vi redan.

I likhet med ett stort antal andra civilsamhällesorganisationer, kommuner och företag anlitar vi mycket riktigt PR-byrån Westander för att få hjälp att nå ut med våra budskap om en rättvis och hållbar värld, och berätta om vår verksamhet. Detta är vi helt öppna med.

Katastrofhjälp och språkkaféer

Eftersom Carlbom, Ranstorp

Läs mer Visa mindre