Moderaterna rasar mot Stefan Löfven för hans ord om konservativa partier som inte bör bli kopior av högerextremisterna. Var det ett klart kliv över anständighetens gräns eller ganska harmlöst? Panelen diskuterar också Säpos gripande av imamen i Gävle-moskén, sekretessen är hög men vad säger detta om imamen Abo Raads betydelse för rikets säkerhet? Förre tidningsmannen Joachim Berner har gjort bokslut över sitt liv. Och berättar hur Vänsterpartiet spelade en roll när han fråntogs jobbet som vd för Sveriges Radio.

Panelen hinner också med några kommentarer till den nu avslutade SAS-strejken och nomineringen av Göran Persson som ny ordförande i Swedbank.

I Veckopanelen: Jenny Sonesson, liberal debattör  och f d tjänsteman under Alliansregeringen, Marika Lindgren Åsbrink, socialdemokrat och utredare på LO och David Eberhard, författare och överläkare i psykiatri. Kvartals chefredaktör Jörgen Huitfeldt medverkar i starten, programledare är Staffan Dopping.

Fotnot: Panelen kommenterar bl a det faktum att gripandet av imamen i Gävle inte har lett till omfattande protester, men efter inspelningen har vi fått veta att det förekom demonstrationer i både Gävle och Sandviken under fredagen.