Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt eller Staffan Dopping intervjuar en person av stor betydelse i den svenska offentligheten.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt eller Staffan Dopping intervjuar en person av stor betydelse i den svenska offentligheten.

Fredagsintervjun10 november 2017

Gäst i Fredagsintervjun 10/11: Göran Persson

Laddar ...
"Ingen hade varit gladare än jag om jag hade haft helt fel." Det säger Göran Persson om sina tidigare farhågor om ”social turism” i Kvartals första Fredagsintervju. Jörgen Huitfeldt intervjuar Sveriges tidigare statsminister om varför han vill se ett förbud mot gatutiggeriet, SD:s framgångar och att S måste våga vara mer vänster.

Fler avsnitt

Fredagsintervjun27 januari 2023

Special: Offer och förövare

Laddar ...
Sexuella övergrepp mot barn är vanligare än många föreställer sig men är likväl mycket tabubelagt. När Sofia var 17 år upptäckte hennes mamma Maria av en slump att dottern fem år tidigare utsatts för ett övergrepp. Förövaren visade sig vara Marias egen pappa, Sofias morfar. Händelsen fick stora konsekvenser när den väl kom upp till ytan och idag när de båda tänker tillbaka på det som hände tycker de båda att det saknas nyanserade berättelser på temat och vill därför bidra med sina. De intervjuas av Jörgen Huitfeldt.

Fredagsintervjun20 januari 2023

Sverige är ett av världens mest jämlika länder

Laddar ...
Daniel Waldenström är forskaren i nationalekonomi som menar att den ekonomiska ojämlikheten i Sverige inte alls är så stor som många tror. Sverige är tvärtom ett land med väldigt liten inkomstspridning. Men varför är den mediala bilden inte sällan den rakt motsatta? Daniel Waldenström intervjuas av Henrik Höjer.

Fredagsintervjun13 januari 2023

Det är viktigt för Sveriges säkerhet att Ukraina kan segra

Laddar ...
Det största hotet mot Sveriges och Europas säkerhet skulle vara en rysk seger i Ukraina, säger försvarsministern i Fredagsintervjun, som gjordes direkt efter Folk och försvars rikskonferens i Sälen. Vad gäller hotet från Ryssland säger Pål Jonson att det länge har funnits starka varningssignaler om vad som var på gång och det finns skäl för självrannsakan hos många politiker. Han säger också att det hade varit bäst om Sverige och Finland hade gått med i Nato redan på 90-talet.

Fredagsintervjun6 januari 2023

Special: Så blev Mechelen ett föredöme inom integration

Laddar ...
Belgiska Mechelen är en stad av ungefär Södertäljes storlek. Även i andra avseenden hade den vid början av 2000-talet stora likheter med dagens Södertälje: En stor andel utrikes födda invånare och problem med segregation, otrygghet och brottslighet. Men med målmedvetenhet och kreativitet lyckades den liberale borgmästaren Bart Somers vända trenden och göra Mechelen till ett föredöme inom integration. Programledare: Jörgen Huitfeldt.

Fredagsintervjun30 december 2022

Special: ”Sverigebilden har kollapsat här”

Laddar ...
Under några decennier efter andra världskriget var Sverige en odiskutabel storebror och förebild för många i Norge: Större, mäktigare, rikare och mer välorganiserat. Men mot slutet av förra århundradet började positionerna skifta. Och idag är det nästan ingen i Norge som framhåller Sverige som ett föregångsland. Två norska Sverigeskildrare, sociologen Kjetil Rolness och journalisten Bjarne Riiser Gundersen, ger sin bild av vad som hände.
Fler avsnitt