Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Den här gången blev Stefan Löfven överraskningarnas man. Blir det Magdalena Andersson som efterträder honom? Och vad gäller kärnkraftens framtid – är regeringens avfallsbeslut att hjälpa eller stjälpa? Vad innebär den omtalade Brå-rapporten? Med Maria Wetterstrand, vd för Millton i Bryssel, Henrik Jönsson, libertariansk entreprenör och Daniel Suhonen, chef för fackliga tankesmedjan Katalys. Podden görs den här veckan live med publik som ett inslag i Stockholms bokhelg.

Fler avsnitt

Den kända svenska rapparen Einár är senaste offret i gängvåldet. Moderaterna håller stämma och laddar för valet. Men hur mycket hårdare kriminalpolitik än Socialdemokraterna har partiet? Lars Vilks livskamrat Maj hävdar att polisen försökte slita paret isär och vittnar om okänslig behandling. Centerns Anders W Jonsson är orolig för ovaccinerade riksdagsledamöter. Panelister: Hampus Knutsson, kriskommunikationsexpert, Philip Botström, fd SSU-ordförande och Sofie Löwenmark, journalist på Doku.
Var dådet i Kongsberg ett terrorbrott? Vem vinner på att Sverigedemokraterna brunstämplas? Hur lyckad var förintelsekonferensen i Malmö och varför upptäckte inte SD vit makt-kopplade tjänstemannen? Med Hanna Lindholm, SD-anknuten kriminologistuderande, Ulf Dahlsten, tidigare statssekreterare (S) och Jan Scherman, journalist och tidigare TV4-chef.
Lars Vilks slutar inte att vara kontroversiell för att han är död. Hur bör vi göra med rondellhunden och drivvedskonsten? Plus husbomben i Göteborg, ovaccinerade i hemtjänsten, övergreppen i katolska kyrkan och Moderaternas agerande mot Hanif Bali. Med Mustafa Panshiri, föreläsare, Mikael Sandström, fd statssekreterare (M) och Lisa Bjurwald, journalist och författare.
I veckans panel med publicisten Thomas Mattsson, chefredaktören Chang Frick och läkarstudenten Klara Lidman diskuteras sprängningen i Göteborg och Magdalena Anderssons nya roll som S-ledare och sannolik statsminister. Dessutom handlar panelen om de borttagna corona-restriktionerna och hur vi kommer att beskriva pandemin och den svenska hanteringen av den om tio år.
Regeringens lösning på cementkrisen, USA:s (och Danmarks) politikeravlyssning, S-kravet på vinststopp i friskolor, JK:s uppmärksammade skadeståndsbeslut och inrikesministerns ord om hur "ängslighet" har hämmat debatten avhandlas i Veckopanelen. Med Henrik Hall, rättssakkunnig hos Kristdemokraterna, Inga-Britt Ahlenius, fd chef för Riksrevisionsverket och Stefan Stern, kommunikationsansvarig på Nordstjernan och fd statssekreterare (S).
Fler avsnitt