Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!

.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt eller Staffan Dopping intervjuar en person av stor betydelse i den svenska offentligheten.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt eller Staffan Dopping intervjuar en person av stor betydelse i den svenska offentligheten.

Fredagsintervjun11 juni 2021

DNA-deckaren som löste Linköpingstraumat

Laddar ...
Dubbelmordet på åttaåriga Mohammed Ammouri och 56-åriga Anna-Lena Svensson blev ett trauma - såväl för staden Linköping som hela landet. I 16 år vände polisen på varje sten för att hitta mördaren. Och polisprofessorn Leif GW Persson utfäste en belöning på 1 miljon till den som kunde bidra till en lösning. Inte förrän släktforskaresset Peter Sjölund kom in i utredningen kunde mördaren hittas. Men någon GW-belöning blev det inte. "Lite snopet", säger Peter Sjölund.

Fler avsnitt

Fredagsintervjun9 juni 2023

Vi har ideologiska skygglappar

Laddar ...
Vad händer med demokratin i USA? Journalisten och USA-korrespondenten Malin Ekman vill lyfta fram också det som händer i den politiska vänstern. Hon anser att svenska medier ofta köper amerikanska liberala mediers narrativ "rakt av". I sin nya bok målar hon en rätt mörk bild av USA, men menar samtidigt att den kritiska blicken bör riktas åt både höger och vänster.

Fredagsintervjun2 juni 2023

Lite för många saker som inte fungerar i Sverige

Laddar ...
Bo Rothstein är en välkänd forskare – idag seniorprofessor – i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Vad tycker han om forskningens frihet och feghet? Och hur bromsar man det han kallar världens värsta gissel: korruption? Och har han inte blivit snällare med åren? 

Fredagsintervjun26 maj 2023

Mina elva månader som kulturminister

Laddar ...
Jeanette Gustafsdotter var ett oväntat val till posten som kulturminister i Magdalena Anderssons första regering. Reaktionerna var inledningsvis positiva men nästan från första dagen på jobbet fick hon det hett om öronen efter uttalanden om gangsterrap och brottslighet inom idrotten. Kritiken nådde stormstyrka efter en lång intervju i SvD där hon framställdes som en visionslös floskelmaskin. Hur svårt är det för en outsider helt utan politisk förankring att ta plats på kulturdepartementet? Och hur ser hon själv på den tidvis skoningslösa kritik hon fick under sin korta tid som kulturminister? Programledare: Jörgen Huitfeldt.

Fredagsintervjun19 maj 2023

Advokatkåren förtjänar verkligen tillit

Laddar ...
Under Mia Edwall Insulanders snart fyra år som generalsekreterare för Advokatsamfundet har det stormat en del kring kåren. Graden av kriminalitet hos gangsteradvokaterna med alias ”Kungen” och ”Prinsen” chockade många. Är de ”ruttna äpplen” i ett annars friskt träd? Eller toppen på ett isberg? Advokatkåren är en hörnpelare i rättssamhället så vikten av att gruppen åtnjuter stort förtroende hos allmänheten kan knappast överskattas.

Fredagsintervjun12 maj 2023

Fredagsintervjun live: Statsminister Ulf Kristersson

Laddar ...
Ulf Kristersson har aviserat en drastisk omläggning av politiken på många områden, något han menar är nödvändigt för att lösa Sveriges problem. Men är de snabba förändringar som nu sker inom rättsväsendet, migrations- och integrationspolitiken långsiktiga och grundade i ideologisk övertygelse? Eller snarare reaktiva åtgärder med syftet att släcka bränder? Statsministern intervjuades inför publik på Kulturhuset i Stockholm av Jörgen Huitfeldt.
Fler avsnitt