Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping, Magnus Thorén eller Henrik Höjer intervjuar en person av betydelse.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping, Magnus Thorén eller Henrik Höjer intervjuar en person av betydelse.

Fredagsintervjun3 mars 2023

Det finns inget som kan få upp pulsen på mig

Laddar ...
Susanne Norman fick tillsammans med rektorskollegan Lillemor Bergquist åtta månader på sig att vända Storvretskolan i Botkyrka. Detta efter att Skolinspektionen gått in och tagit över kontrollen. Genom enträget och konsekvent arbete med ordning, trygghet och studiero la de grunden för en skola där eleverna åter kunde fokusera på det de skulle lära sig. Och ett halvår senare hade de lyckats. Vad kan vi andra lära oss av Susanne Normans berättelse? Programledare: Jörgen Huitfeldt

Fler avsnitt

Fredagsintervjun19 juli 2024

Jag trodde alla i Väst värnade yttrandefriheten

Laddar ...
Professor Martin Kulldorff intervjuas av Magnus Thorén. I våras fick Martin Kulldorff sparken från ansedda Harvard Medical School. Orsaken var att han under coronapandemin hade motsatt sig den amerikanska strategin gällande nedstängningar, stängda skolor och vaccination av unga. I Fredagsintervjun berättar Kulldorff om hur han som professor censurerades och om varför han anser att yttrandefriheten på allvar är hotad i Väst.

Fredagsintervjun12 juli 2024

Jag fick fruktansvärd ångest vid tanken på att vi skulle dö

Laddar ...
Tv-journalisten och författaren Anna Lindman intervjuas av Staffan Dopping. Hon har blivit något av en expert på existentiella frågor och har bland annat ägnat sig mycket åt frågor kring döden. Mår vi verkligen bäst om vi låter bli att tänka på det ofrånkomliga slutet? Själv har Anna Lindman varit påtagligt rädd för att dö.

Fredagsintervjun5 juli 2024

Jag är mer oroad för onda människor än för AI

Laddar ...
Doktorn i artificiell intelligens Staffan Truvé intervjuas av Staffan Dopping. Han är en it-innovatör som sedan många år arbetar med threat intelligence, där ett av målen är att upptäcka cyberattacker och terrorattentat innan de har inträffat. Han menar att det är väldigt svårt att överblicka hur AI kommer att utveckla sig i ett längre perspektiv.

Fredagsintervjun28 juni 2024

När oskyldiga dödas betraktas det som ett olycksfall i arbetet

Laddar ...
Journalisten och författaren Karl Enn intervjuas av Jörgen Huitfeldt. Mordet på 12-åriga Adriana blev mycket uppmärksammat och väckte starka känslor. Det stod tidigt klart att kulorna som dödade henne var avsedda för någon annan. Men exakt vad som ledde fram till den hänsynslösa skottlossningen vid McDonaldsrestaurangen i Norsborg är det få som känner till. I boken ”Den sista sommaren” berättar Karl Enn hela historien om den mångåriga konflikt mellan två unga män som till sist kostar Adriana livet.

Fredagsintervjun21 juni 2024

Midsommarspecial: Du ser dig själv i tallriken

Laddar ...
Måltidsforskaren Richard Tellström intervjuas av Henrik Höjer och bisittaren Staffan Dopping under en typisk midsommarlunch. Ett samtal om mathistoria, värderingar och midsommarminnen. Medan vi avsmakar smör, ost och sill passar Kvartal på att önska glad midsommar!
Fler avsnitt

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.