Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!
Prova Kvartal Total i en månad helt gratis!

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen5 juni 2021

Det är alltid en skandal när man spionerar och blir upptäckt

Laddar ...
Nästan tio år efter att USA genomförde hemlig dataövervakning av svenska politiker kommer saken upp på bordet. Hur allvarligt är NSA:s spionage och vilka politiker har avlyssnats? SCB kom med ett nattsvart besked för Liberalerna. Regeringen får påskrivet av KU för sin coronahantering. Gängmord som det i Hjällbo kan vara det olyckliga resultatet av en "perfekt storm", enligt kriminologen Manne Gerell. Dessutom om det socialdemokratiska utspelet om ny miljonärsskatt.

Fler avsnitt

Veckopanelen3 juni 2023

Tidögänget behöver en badtunna

Laddar ...
I veckans panel hör vi Lars Calmfors, professor emeritus i internationell ekonomi, Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood, samt Pelle Zackrisson, redaktör på SD-ägda mediakanalen Riks. Om varför Socialdemokraterna triumferar i SCB:s partisympatimätning, om dörren till Nato till sist är på väg att öppnas för Sverige och Ilja Batljans uppgång och fall. Programledare: Jörgen Huitfeldt

Veckopanelen27 maj 2023

Det spårade ur samma dag som texten kom

Laddar ...
Ryssland utvisar svenska diplomater, Sveriges armé inställer repövningar, och en svensk kyrka sägs ha varit tilltänkt mål för ett terrordåd. Veckans stora inhemska debatt är författaren Lena Anderssons kostråd till föräldrar som sägs ha hungrande barn. Republikanen Ron DeSantis fick en svajig start som presidentkandidat, och valforskarna presenterar sina slutsatser efter senaste riksdagsvalet.

Veckopanelen20 maj 2023

Att inte kunna läsa är att inte kunna läsa av världen

Laddar ...
Sverige har enligt uppgift utbildat en ukrainsk brigad inför den väntade våroffensiven. Sis, myndigheten som hanterar ungdomshemmen, har en förtroendekris och är i stabsläge. Hundra vindkraftverk till havs skapar en ny fnurra mellan regeringen och Sverigedemokraterna. Skolbarn i mellanstadiet blir sämre och sämre på att läsa, och medierna tog inte kommandot över dagordningen under valrörelsens slutskede. Med poeten Bob Hansson, förre partiledaren Lars Leijonborg och kemidoktorn och expolitikern Josefin Utas.

Veckopanelen13 maj 2023

Otroligt feltajmat att sätta i gång stort kulturkrig nu

Laddar ...
Det har kommit in grövre ammunition i den svenska politikens artilleri. En upptrappning har skett, men sker den bara från ett håll? Magdalena Andersson hävdar att regeringssidans syfte är att tysta och skrämma kritiska röster. Flera talar om trumpifiering av debatten. De svenska skolbetygen är opålitliga till följd av fusk och glädjebetyg, hävdas det. Kommer regeringen att driva på för asylmottagning utanför Europa? Och Liberalerna har förlorat ännu en tungviktare.

Veckopanelen6 maj 2023

Nästa EU-kommissionär blir en motsträvig moderat

Laddar ...
Oppositionens skuggbudgetar ger en fingervisning om regeringens svaga punkter. Elsa Widdings utträde ur Sverigedemokraterna tycktes oundvikligt och arbetslösheten riskerar att bli ett besvärligt problem för regeringen om inte inflationen vänder nedåt snart. Veckans panel består av LO-ekonomen Torbjörn Hållö, doktorn i pedagogiskt arbete, Anna-Karin Wyndhamn och Expressens inrikespolitiske kommentator Viktor Barth-Kron. Programledare: Jörgen Huitfeldt
Fler avsnitt