Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping, Magnus Thorén eller Henrik Höjer intervjuar en person av betydelse.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping, Magnus Thorén eller Henrik Höjer intervjuar en person av betydelse.

Fredagsintervjun12 augusti 2022

Demokratin är inte till för att vi ska tycka lika

Laddar ...
Den svenska demokratin är inte riktigt vid fullgod hälsa, anser statsvetaren Sten Widmalm som tillsammans med forskarkolleger har undersökt några områden där de demokratiska idealen sviktar. Det har funnits en utbredd uppfattning i Sverige att demokratin är till för att vi ska tycka lika. Graden av politisk intolerans bland svenska folket är så hög att forskarna blev närmast chockade. Och sociala medier bör man vara ytterst försiktig med, tycker Sten Widmalm.

Fler avsnitt

Fredagsintervjun21 juni 2024

Midsommarspecial: Du ser dig själv i tallriken

Laddar ...
Måltidsforskaren Richard Tellström intervjuas av Henrik Höjer och bisittaren Staffan Dopping under en typisk midsommarlunch. Ett samtal om mathistoria, värderingar och midsommarminnen. Medan vi avsmakar smör, ost och sill passar Kvartal på att önska glad midsommar!

Fredagsintervjun14 juni 2024

Jag har aldrig publicerat desinformation

Laddar ...
Alexander Edbom, tidigare "nätkrigare" på Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning, intervjuas av Staffan Dopping. Han hamnade milt sagt i hetluften genom Kalla Faktas program om SD:s påstådda trollfabrik. I riksdagen talade partiledare om att verksamheten var ett hot mot demokratin och kunde äventyra EU-valet. Senare kom Expressens artikel som talade om att han skulle ha försvarat Putin i tio års tid, och då blev pressen så hård att han sade upp sig. Vad är Alexander Edboms egen bild av det som hände, och tror han på ett öppet och respektfullt debattklimat? Foto: TV4.

Fredagsintervjun7 juni 2024

Jag ville ha en svår uppgift

Laddar ...
EU-kommissionär Ylva Johansson med ansvar för migration och inre säkerhet intervjuas av Magnus Thorén. Det beskrevs som ett närmast omöjligt uppdrag att få unionen att enas kring ett gemensamt regelverk för asyl- och flyktingmottagning. Men fem år efter att Ylva Johansson fick uppdraget är unionens migrationspakt på plats. Hur lyckades hon med det? Och kan vi vara säkra på att den verkligen håller vad den lovar i form av säkrare gränser, snabbare processer och mer rättvisa bedömningar?

Fredagsintervjun31 maj 2024

Sverige inför euron inom fem år

Laddar ...
Tidigare statssekreteraren och ambassadören Lars Danielsson intervjuas av Magnus Thorén. Ingen annan svensk har haft en så djup insyn i det politiska EU-maskineriet de senaste decennierna som Lars Danielsson. Ifjol klev han av efter 40 år i maktens absoluta närhet. De sista sju åren var han Sveriges EU-ambassadör. Hur ser han på kriget i Ukraina, ett mer aggressivt Kina och drömmen om en ständigt växande klubb där till slut även Turkiet ingår?

Fredagsintervjun24 maj 2024

Att våga vara impopulär är en viktig roll i politiken

Laddar ...
Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari intervjuas av Jörgen Huitfeldt. Hon gick direkt från rollen som starkt klimatengagerad och SD-kritisk ordförande i Liberala ungdomsförbundet till en regering som sitter på Sverigedemokraternas nåder och med ansvar för en politik som vänt kurvan över svenska utsläpp uppåt. Hon har satts på många prov men tycks njuta av att vara i hetluften. Eller svider det mer än hon visar?
Fler avsnitt

Redan prenumerant?
Testa Kvartal Total!
Första månaden gratis
Ingen bindningstid.
Till erbjudandet
Eller vill du bara läsa denna artikel?
Har du redan ett konto?
Skapa ett gratiskonto för att lyssna på Kvartals poddar helt kostnadsfritt
* Genom att skapa ett gratiskonto prenumererar du på vårt kostnadsfria nyhetsbrev – avsluta när du vill.