Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Kultur |

Därför flyttar jag från min älskade Stockholmsförort

Parkleken på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Av Susanna Mannelin | 26 september 2019
Eventuella åsikter och slutsatser i texten är skribentens egna.
ProfilLästid 9 min Skärmläsarvänlig
I korthet
Trebarnsmamman Susanna Mannelin berättar om otryggheten som gör att hon har valt att flytta från Stockholm med sin familj.

Det har gått sex år sedan vi flyttade till vår Stockholmsförort, min make och jag. Jag minns eftermiddagen då vi hade tittat på lägenheten – maken var tveksam (”Det ligger ju så långt bort!”) men jag var redan upp över öronen betagen i området. Naturreservatet som tog sin början i slutet av gatan, Mälarens glitter ett par hundra meter längre bort, ett närområde fullt av rara pensionärer som spelade boule och en och annan barnfamilj. Under de sex år som passerat har vi hunnit välsignas med tre söner, en i himlen och två på jorden. För tillfället är jag föräldraledig med nummer tre, en alldeles ljuvlig och fullständigt vansinnig ettåring med klotrunda kinder och lockar i nacken.

Unga sysslolösa män stirrar intensivt och ogenerat på mig

Vi går till biblioteket i en angränsande stadsdel en kvav augustiförmiddag. Jag älskar biblioteket, jag gick ofta dit med storebror och särskilt sådana dagar då det var för varmt utomhus för företrädesvis skugglevande djur som undertecknad. Bibliote

Läs mer Visa mindre