Ingen bindningstid.
Reklamfri lyssning och
unikt extramaterial
Ann Heberlein är teologie doktor i etik och författare. Hon arbetar som kanslichef för Moderaterna i Region Skåne och har inga politiska förtroendeuppdrag.
Flams och kändisar prioriteras framför ödesfrågorna när Svenska kyrkan väljer Antjé Jackelens efterträdare som ärkebiskop, skriver Ann Heberlein.
Är fascinationen för Ukrainas president ett uttryck för en längtan efter modiga och plikttrogna män i tider av kris?
I veckans panel diskuteras om Centern är ett oppositionsparti, vem som blir ny L-ledare och varför EU-valrörelsen blev så smutsig.
Veckopanelen tar sig an Nyamko Sabunis utspel om att hon vill bli partiledare, vårändringsbudgeten och dess starka centerprofil och Dramatens avsked till teaterchefen Erik Stubö. I panelen: Ann Heberlein , Jenny Lindahl och Jan Larsson. Vidare medverkar Kvartals politiske kommentator Viktor Barth-Kron. Samtalet leds av Staffan Dopping.
På något år gick hon från att vara upphöjd författare till att bli bortvald av alla.
Veckopanelen är här! Om exit Björklund: Kommer Januariavtalet att överleva med en ny L-ledare? Kan Reformisterna få S att vika vänsterut? Så om bostadsfrågan som klättrar på den politiska agendan. Lisa Pelling, Widar Andersson och Ann Heberlein.
Vänsterns människosyn rimmar illa med den kristna synen på människan som autonom och ansvarig. Men kristendom är varken höger eller vänster, skriver Ann Heberlein.
Hur allvarlig är cementkrisen? Sommarens dödsskjutningar skrämmer och även ökad spridning av deltavarianten av covid-19.
Coronaläget går äntligen åt rätt håll. CUF-videon upprör och Sveriges Radio-affären lever vidare. Och BBC ber om ursäkt för 25 år gammal prinsessintervju.
Den svenska kulturklanens poserande självupptagenhet är ett problem för demokratin, menar Ann Heberlein.
Sociokulturella faktorer kan vara en förklaring till utomeuropeiska mäns överrepresentation vid sexualbrott, skriver Ann Heberlein.
Man överger inte en vän i nöd, och just nu är Malmö den vännen, skriver Ann Heberlein som varnar för krigsretoriken.
Ann Heberlein tittar på journalfilm från partidagarna i Nürnberg 1937 och militärparaden i Peking 2019 och analyserar totalitarismens estetik.
Ardalan Shekarabis nya ministerpost, omskärelsefrågan och sjukvårdens ansvar för de "apatiska barnen". Veckopanelen med Stefan Attefall, Ann Heberlein och Jonas Nordling.
Hamid Zafars antisemitism är inget vanligt lik i garderoben och han bör därför inte återfå sina uppdrag, skriver Ann Heberlein.
Efter genombrottet med den självutlämnande boken Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva har Ann Heberleins liv svängt snabbt och mycket: Hon har skilt sig, lämnat sitt jobb på Lunds universitet och blivit moderat politiker. "Vi står utan tvivel nära SD i en del frågor. Där tycker jag att vi ska samarbeta," säger hon till Jörgen Huitfeldt.
Veckopanelen om Bali-Bildt-bataljen, Sveriges inhumana narkotikapolitik och skärmar i skolan. Med Thomas Mattsson, Ann Heberlein och Klas Eklund.
Sveriges coronastrategi är personligt ansvar. Rekommendationer i stället för lagar. Vädjanden i stället för hot. Vaghet i stället för tydlighet. Ann Heberlein ser till Aristoteles för utvärdera resultatet hittills.
Hälften av alla äktenskap slutar i skilsmässa. Är det dags att överge idén om att en person ska ge oss allt vi behöver, undrar Ann Heberlein.
Veckopanelen om Palmemordets eventuella lösning, hur tonårsrånen ska tacklas och om Löfvens kris. Är hans ställning hotad på riktigt?