Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content
Stockholms bokhelg

Kvartal deltar på Stockholms bokhelg

Under tre dagar välkomnar Kvartal dig som läsare till ett fullmatat program i Hasselbackens trädgård på Djurgården, organiserat inom ramen för Stockholms bokhelg. Kvartal kommer att livesända Veckopanelen och genomföra fyra författarsamtal som blir nästa veckas Fredagsintervjun Special från scenen på Hasselbacken. Du kommer ges möjlighet att träffa Kvartals redaktionsmedlemmar och köpa Kvartal Magasin till ett förmånligt pris. 

Varmt välkomna!


 

Kvartals program på Stockholms bokhelg.

Datum: 27-29 augusti
Plats: Hasselbackens trädgård på Djurgården
Gatuadress: Hazeliusbacken 20

Fredag 27/8

  • 16:00 – 21:00 Öppet för allmänheten
  • 17:00 – 18:00 Veckopanelen live. Staffan Dopping leder den välkända trion; Henrik Jönsson, Daniel Suhonen och Maria Wetterstrand och analyserar veckans nyhetshändelser.

Lördag 28/8

  • 12:00 – 18:00 Öppet för allmänheten
  • 12:00 – 12:20 Fredagsintervjun Special. Vad är äkta nyheter? Staffan Dopping samtalar med medieveteranen Erik Fichtelius aktuell med boken “Äkta nyheter” som är en djupt personlig berättelse om nyhetsförmedlingens betydelse för demokratin och det angelägna i att journalisten inte drivs av en egen agenda.
  • 13:00 – 13:20 Fredagsintervjun Special. Knutby – bortom lögnerna. Få nyhetshändelser i modern tid har fascinerat så många som pingstförsamlingen i Knutby. Jörgen Huitfeldt samtalar med Anna Lindman, journalist på SVT och aktuell med boken “Sekten”

Söndag 29/8

  • 12:00 – 18:00 Öppet för allmänheten
  • 12:30 – 12:50 Fredagsintervjun Special. Incel. Vilka är de – männen som lever i ofrivilligt celibat och som tycks inrymma kvinnohatare och terrorister? Psykiatern Stefan Krakowski har mött och intervjuat ett betydande antal incelmän för att förstå hur de tänker och känner. Samtalet leds av Staffan Dopping.
  • 14:30 – 14:50 Fredagsintervjun Special. Fuskarna som hotar tilltron till vetenskapen. Kirurgen Paolo Macchiarini lyckades med sina oetiska människoexperiment lura några av Sveriges mest välrenommerade institutioner för forskning och sjukvård. Hur ska vetenskapssamhället lära sig genomskåda charlatanerna? Jörgen Huitfeldt samtalar med Kjell Asplund, läkare och tidigare generaldirektör för Socialstyrelsen, aktuell med boken Fuskarna.

Hela programmet med 150 utställare hittar du på stockholmsbokhelg.se 

Stöd oss

Varje bidrag gör skillnad.
Swisha 100, 200, 1000 kr eller ett valfritt belopp – det tar max en halv minut. Tack för att du stöder oberoende journalistik.

Välj belopp
Valfritt belopp
 Swisha din gåva 
Klicka här för att betala med QR-kod

Kvartals nyhetsbrev

Få veckouppdateringar med tips på nya texter och poddar från Kvartal.

Kvartal storsatsar i unikt samarbete inför valet

Kvartal lanserar idag – tillsammans med flera samarbetspartner – storsatsningen Folkviljan inför valet.

Våra poddar

Våra poddar