4 september

Valanalys

Putting out the fire with gasoline

I sina satsningar på förortskultur underblåser staten en destruktiv världsbild, där bilbränder är legitima rop på hjälp för ungdomar som misshandlats av en rasistisk och våldsbenägen samhällsmakt. Det bör göras till en valfråga, skriver Johan Lundberg, docent i litteraturvetenskap. Läs mer här.

Dagens citat

Torftigt

Leif GW Persson förklarar varför hans middag på tu man med statsminister Stefan Löfven inte innehöll något av vad han kallar ”överdåd”

Dagens siffra

1,1

Den genomsnittliga skillnaden per parti mellan de sista opinionsmätningarna inför valet och själva valresultatet vid valen 2002-2014.

Sagt om valet

Valspurten om en folkomröstning om SD

Det är nu bara fem dagar kvar till valet och vallöftena blir allt hafsigare, påhoppen grövre och frågorna fler. Hur kommer det gå på söndag? Och vad kan vi förvänta oss ska hända efteråt? Kvartals valpodd reder ut.

Valpodd

Valspurten #7 med Teodorescu och Suhonen

I podden Valspurten hör du varje dag två av Sveriges ledande opinionsbildare kommentera den senaste utvecklingen i valrörelsen. I detta avsnitt: Alice Teodorescu och Daniel Suhonen pratar om miljardlöftena i valrörelsens elfte timma. Dessutom får Valspurten besök från Danmark för att diskutera lärdomar därifrån om hur Dansk Folkeparti har hanterats av övriga partier. Programledare: Jörgen Huitfeldt