Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

31 augusti

Dagens citat

Gatukamp

Kampsång mot bygget av Nobel Center på Blasieholmen i Stockholm. Sången är skriven av bandet Envoys och användes ursprungligen – med en annan text – i samband med Almstriden 1971. Nu gör de gamla proggarna gemensam sak med finansmannen Björn Tarras-Wahlberg och andra kritiska röster i närområdet.

Dagens siffra

98

Antal år sedan det största partiet i ett svenskt riksdagsval fick färre än 30 procent av rösterna. Den gången – 1920 – var ännu inte allmän rösträtt införd och kvinnor fick inte rösta. Av de ungefär 1,2 miljoner röstberättigade röstade bara drygt femtio procent. Största parti blev Socialdemokraterna under Hjalmar Branting med 29,7 procent av rösterna.

Sagt om valet

Het debatt om skatter och brottslighet i poddstudion

Valfebern har nått Kvartals poddstudio. I dagens avsnitt av Valspurten släpper Alice Teodorescu och Daniel Suhonen såväl sargen som rollen som kyliga kommentatorer när de gå i klinch om allt från skattekvoter till rädslan för brottslighet.

Valpodd

Valspurten #5 med Alice Teodorescu och Daniel Suhonen

I podden Valspurten hör du varje dag två av Sveriges ledande opinionsbildare kommentera den senaste utvecklingen i valrörelsen. I detta avsnitt: Alice Teodorescu och Daniel Suhonenom SVT:s felaktiga nyhet om att flera kommuner bygger boenden för funktionsnedsatta barn som förlorat sin assistans. Vems är ansvaret? Dessutom pratar vi om utfrågningen av Ulf Kristersson. Lyckades han skingra förvirringen kring hur han ska bli statsminister? Programledare: Jörgen Huitfeldt