30 augusti

Valpodd

“Han fick helt enkelt nog” Valspurtspodden om Jimmie Åkessons P3-intervju

Ny dag valrörelsen och därmed ett nytt avsnitt av Valspurtspodden. I dag är Karin Olsson och Widar Andersson tillbaka för att tillsammans med Kvartals Jörgens Huitfeldt diskutera P3-hat, regeringsbildning och erkänna sina bristande statsvetenskapliga kunskaper. Vi får också veta hur Expressens redaktion specialtränats inför valrörelsen och varför Widar anser att Dagens Nyheter borde be om ursäkt. Läs mer här.

Valanalys

”Här Slutar Lagen.”

Östersund har drabbats av flera uppmärksammade överfall på kvinnor, bland annat gruppvåldtäkter. Men när en uppgiven länspolismästare varnade kvinnor för att röra sig utomhus möttes polisen av protester. I våras reste författaren och musikern Jens Ganman genom ett snötäckt Jämtland för att ta reda på vad som – i värsta fall – tar vid där våldsmonopolet slutar. Läs mer här.

Dagens citat

Vånda

“Oj! (skratt) Det där är ju nästan omöjligt… Men ja… Nej, jag får säga pass.” Sveriges vice statsminister Isabella Lövin svar på frågan “Vladimir Putin eller Donald Trump” när P1 intervjuade henne i Almedalen i somras. Läs mer här.

Dagens siffra

5

Antal incidenter som enligt polisen involverat sprängmedel eller bomber under juli månad. Läs mer här.

Valpodd

Valspurten #4 med Karin Olsson och Widar Andersson

I podden Valspurten hör du varje dag två av Sveriges ledande opinionsbildare kommentera den senaste utvecklingen i valrörelsen. I detta avsnitt: Karin Olsson och Widar Andersson om Jimmie Åkessons utfall mot P3 och om Löfvens tydliga besked till Alliansen om utsikterna att regera om de blir mindre än de Rödgröna: “Glöm det!”. Programledare: Jörgen Huitfeldt

 

Lyssna på podden här.