27 augusti

Dagens siffra

Dagens siffra: 49

Antalet barn som under 2016 dog av det som Socialstyrelsen kallar ”skadehändelser”, det vill säga bilolyckor, fall, förgiftningar, självmord, mord etc. Det är det lägsta antalet som registrerats sedan statistiken började föras 1971. Läs mer här.

Valanalys

Vems frihet är viktigast? 

Klockringning och böneutrop är två skilda fenomen. Och argumentet som utgår från internationell rätt förbiser att det går att hävda att böneutrop utgör intrång i rätten att slippa religion, skriver Per Bauhn, professor i filosofi. Läs mer här.

Dagens citat

Dagens citat: Makten över produktionsmedlen

“De ägs av de anställda. De äger det tillsammans.” Vänsterledaren Jonas Sjöstedt svarar i SVT:s partiledarutfrågning på upprepade frågor om hur Vänsterpartiet avser att “upphäva” det privata ägandet i företag som Ikea och H&M. Läs mer här.

Sagt om valet

Valspurten – Lööfs logik, Suhonens nattsömn och SD:s verkliga väljarstöd

Med två veckor kvar till valet växlar Kvartal upp sin bevakning med ännu ett poddformat. Till sin hjälp har Jörgen Huitfeldt bjudit in Alice Teodorescu och Daniel Suhonen. Läs eller lyssna här.

Valpodd

Ny podd: Valspurten med Alice Teodorescu och Daniel Suhonen

Under de två sista veckorna före valet ökar Kvartal tempot i Valkalendern. I podden Valspurten hör du varje dag två av Sveriges ledande opinionsbildare kommentera den senaste utvecklingen i valrörelsen. I detta avsnitt: Alice Teodorescu och Daniel Suhonen om SVT:s utfrågning av Annie Lööf. Hur klarade hon sig? Lyssna på podden här.