25 augusti

Sagt om valet

Gogo-zoner eller gated communities?

Under ett antal valrörelser har begreppet ”integration” diskuterats intensivt av politikerna. Men under samma period har dess motsats – segregationen – varit den dominerande praktiken ute i samhället. Kvartal vänder därför på begreppet och går på djupet med just segregationen. Läs mer här eller lyssna på podden.

Dagens citat

Sekundärskam

“För oss moderater borde en liberal attityd gentemot invandringen vara naturlig. Därför är det så fel när moderaterna i riksdagen ger sitt tysta stöd till regeringens restriktiva flyktingpolitik.” Läs mer här.

Dagens siffra

Dagens siffra: 32 526

Antal barn och unga i Sverige som under 2016 erhöll någon form av socialtjänstinsats. Motsvarande antal 2009 var 23 408 stycken. Läs mer här.

Valanalys

Konstruerade konflikter skadar det offentliga samtalet

Nästa regering måste överväga hur vi ska förhålla oss till den polarisering och radikalisering som skapas – av stater, organisationer, företag, myndigheter och samtidskulturen. Det skriver Johan Tralau, professor i statskunskap vid Uppsala universitet. Läs mer här.

Valpodd

Expertpanelen 2 – kan segregation motarbetas med politik?

I Kvartals valsatsning erbjuds här den andra expertpanelen, som fördjupar sig i svensk segregation. Hur segregerat är Sverige och vilka verktyg har politikerna tillgång till i försöken att vända utvecklingen? Lyssna på Expertpanelen här eller där poddar finns.