24 augusti

Dagens citat

Värdegrund

“Om man har haft samröre med en högerextrem organisation och inte talar om det, då fungerar det inte.” Centerns partisekreterare Michael Arthursson till TT om partistyrelsens beslut i onsdags att utesluta partiets lokala toppkandidat på riksdagslistan i Göteborg, Mikail Yüksel. Läs mer här.

Valanalys

SD som MP: Med kulturen som vapen i kampen

SD framställs ofta som en revolt mot ”kulturmarxister”, 68 och svensk kulturpolitisk konsensus. Men när Jimmie Åkesson säger att han vill ställa om kulturlivet framstår de snarare som en identitetspolitisk skrattspegelbild av Miljöpartiet. Läs kulturjournalisten Ola Wong här.

Sagt om valet

Mer arga än rädda – gruppen som kan avgöra valet

Väljarna som tillhör den här gruppen är mer arga än rädda. Det är en krävande grupp som inte tycker att politikerna har visat handlingskraft nog. De kräver att politikerna prioriterar. Och agerar. Läs mer här eller lyssna på podden.

Dagens siffra

Dagens siffra: – 272 miljarder

Den svenska statens nettoskuld den 31 december 2017. Det är alltså skillnaden mellan statens totala tillgångar och totala skulder. Det är en ganska kraftig förbättring jämfört med året innan. Läs mer här.

Valpodd

Väljarpodden avsnitt 4: Den frustrerade varsomhelstaren

Kvartal har låtit genomföra en exklusiv undersökning som delar upp väljarkåren i någonstansare och varsomhelstare. I Väljarpoddens fjärde och sista avsnitt handlar det om den allra största väljargruppen: den pessimistiske varsomhelstaren. Lyssna här.