20 augusti

Dagens siffra

Dagens siffra: 643 315

Så många svenskar har en egen sjukvårdsförsäkring. Det är ungefär tre gånger så många som vid tiden för valet 2006 och motsvarar ungefär åtta procent av alla vuxna svenskar. Läs mer om dagens siffra här.

Valanalys

Folkhemmet är föräldralöst

Vänsterpartiet var ett Sovjetvänligt parti som länge försvarade diktaturens övergrepp. Ändå hade varken S eller den allmänna opinionen några besvär med att S säkrade makten i riksdagen med hjälp av VPK. Läs mer här.

Dagens citat

Fluga på väggen

“Alice, att döma av den klimatdebatt som äntligen pågår är det uppenbart att Miljöpartiet behövs mer än någonsin, vilket gör mig om möjligt än mer övertygad om vikten av det vi åstadkommit de senaste fyra åren och det vi måste fortsätta att göra.” Läs dagens citat här.

Sagt om valet

”Nöjda någonstansare behöver vårdas av S”

I det andra avsnittet av Väljarpodden går Kvartals opinionsanalytiker på djupet med en väljargrupp som ofta har flugit under radarn: Den optimistiske någonstansaren. Kvartals Jörgen Huitfeldt ser Ernst Günthers rollfigur Gottfrid från filmen Änglagård framför sig. Läs mer här.

Valpodd

Väljarpodden avsnitt 2: Den nöjde någonstansaren

Kvartal har låtit genomföra en exklusiv undersökning som delar upp väljarkåren i någonstansare och varsomhelstare. I Väljarpoddens andra avsnitt handlar det om den minsta väljargruppen: den optimistiske någonstansaren. Lyssna här.