1 september

Dagens citat

EU kommer att lösa det?

”Migrationen kommer pågå i decennier. Inte på grund av krisen i Mellanöstern utan på grund av situationen i Afrika.” Frankrikes liberale president Emmanuel Macron om varför han inte tror på att fördela flyktingar till EU. Läs mer här.

Dagens siffra

39

Procentandel av riksdagskandidaterna 2018 som också var nominerade 2014. Drygt sex av tio kandidater till riksdagen i år fanns alltså inte med på listorna för fyra år sedan. När det gäller kommunkandidaterna är bilden en annan. Läs mer här.

Sagt om valet

Kvartals expertpanel tar sig an klimatfrågan

Inför valet går Kvartal på djupet med de mest angelägna samhällsfrågorna. Efter Sveriges ekonomi och segregationen i landet har turen nu kommit till klimatet. Programledare är Staffan Dopping. Lyssna på podden eller läs mer här.

Valanalys

Kvinnor gillar att jobba

Skärningspunkten mellan jobb och familj är ett område dit många politiker vänder sig inför val. Denna valrörelse är inget undantag. Marika Lindgren Åsbrink om vad S-förslaget om en familjevecka kan få för effekt. Läs mer här.

Valpodd

Expertpanelen 3 – vad bör alla veta om klimatet?

I Kvartals valsatsning erbjuds här den tredje expertpanelen, som fördjupar sig i klimatförändringarna. Hur står det till med klimatet? Vad bör var och en känna till om klimatförändringarna? Lyssna på Expertpanelen här eller där poddar finns.