Pressmeddelande 2017-10-20

Jörgen Huitfeldt till Tidskriften Kvartal

 Foto:Ernst Henry

Foto:Ernst Henry

Jörgen Huitfeldt, programledare på Sveriges radio (Studio Ett, Ekots lördagsintervju), har rekryterats till Tidskriften Kvartal, i den pågående breddningen av Kvartals publicistiska plattform. Huitfeldt ska ingå i Kvartals redaktion och främst arbeta med intervjuer och samhällsdiskussion i tidskriftens kommande radio- och tv-program.

– Kvartal har under den korta tid som tidskriften funnits intagit en unik och viktig position i svensk offentlighet. Tidskriften har på ett ansvarsfullt och faktabaserat sätt gett sig in i de centrala frågor som andra seriösa medier till viss del har haft svårt att närma sig.

– Det känns därför oerhört spännande och viktigt att få vara med och bygga ut Kvartals publicistik med radio- och TV-inslag, och bredda tidskriftens verksamhet, säger Jörgen Huitfeldt.

Samtidigt pågår rekrytering av en utvidgad redaktion för Kvartal.

– Jörgen Huitfeldt är en av landets mest erfarna och skickliga journalister. Vi är väldigt glada över att ha rekryterat honom till Kvartal, säger Thomas Gür, styrelseordförande i den insamlingsstiftelse som äger Tidskriften Kvartal. Jörgen Huitfeldt kommer att ha en viktig roll i den pågående omgörningen av tidskriften, och inom kort kommer vi även att presentera en ny chefredaktör och fler redaktionella medarbetare.

– Kvartal ska fortsätta att ge ett faktabyggt och seriöst underlag till diskussionen om angelägna samhällsfrågor. I en turbulent tid ställs särskilda krav på god journalistik, och Kvartals uppgift är att bidra till det offentliga samtalet om vår tids stora frågor med expertkunskap, analys, och genom att visa målkonflikter och belysa vägar framåt, avslutar Gür.

………….

Jörgen Huitfeldt har arbetet som journalist sedan 1997 då han började på Länstidningen i Södertälje. 1998 började han som reporter på Sveriges Radio och var med och startade programmet P1-morgon där han arbetat som producent och programledare. De senaste sju åren har han varit en av eftermiddagsprogrammet Studio Etts fasta programledare. Han har varvat programledarjobbet med att arbeta som undersökande reporter på Ekot och Kaliber. Bland flera uppmärksammade projekt finns serien ”Sjukt billigt” som nominerades till Stora Journalistpriset 2006. 

Tidskriften Kvartal ska främja en vuxen samhällsdebatt genom vederhäftig och saklig samhällsjournalistik, och bidra till att stärka och återupprätta civilitet, rättsstat och fungerande normer. Kvartal ägs och finansieras av Insamlingsstiftelsen Kvartal och står fri från kopplingar till politiska partier och intresseorganisationer. https://kvartal.se/

För ytterligare information, kontakta Thomas Gür, telefon: +46 70 736 67 63