Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Veckopanelen

I Veckopanelen sammanfattar Kvartal den gångna veckans viktigaste händelser med några av Sveriges skarpaste tänkare och kommentatorer.

Sverige stänger snart ölkranarna kl 22. Joe Biden och Kamala Harris laddar för presidentskapet, men vad gör Donald Trump? Med Roland Poirier Martinsson, författare och konservativ debattör, Eric Sundström,  LO och Evin Badrniya, vice förbundsordförande i KDU.

Fler avsnitt

Vem tar vem i migrationspolitiken? Ekots reporter blev nära vän med islamist som hade mordhotat en chefredaktör, och hur slutar ordstriderna om Sveriges Pisa-mätning? Dessutom Johan Carlsons spådom om att epidemin ebbar ut i sommar. Veckopanelen med Anders Ljunggren, tidigare ambassadör och centerpolitiker, Sanna Rayman, chefredaktör för Altinget och Sofie Löwenmark, journalist på Doku.
I veckan slog Riksrevisionen fast i en rapport att alltför många elever hade exkluderats från att skriva PISA-testet 2018. Resultatet har beskrivits som vändningen för den svenska skolans nedåtgående trend men var uppgången blott ett luftslott? Kinas Sverigeambassadör medverkade i uppmärksammad SVT-intervju. Hur ska man prata med varandra när man inte kan enas om en gemensam verklighetsbeskrivning på någon punkt? Och USA:s erkännande av turkarnas folkmord på armenier och andra kristna minoriteter 1915 ökar pressen på Sverige att tala ur skägget.
Partiledarna möts för att markera engagemanget för våldsutsatta kvinnor. Dokusåpan Paradise Hotel pausas på grund av våldtäktsmisstanke. USA reagerar på fällande domen i George Floyd-målet, och regeringen vill lägga ner Bromma flygplats. Veckopanelen med Jonas Lundgren, vänsterpolitiker på Lidingö, Carl Hamilton, ekonom och författare och Evin Badrniya, juridikstudent och KDU:are.
Vårbudgeten är här, Jimmie Åkesson markerar sitt partis seriositet, Ekot konstaterar att Folkhälsomyndigheten underdrev smittspridningen. Dessutom om kvinnors raseri efter SVT-dokumentären om komikern Soran Ismail, och varför slutar så många politiker nära Annie Lööf? Med Maria Wetterstrand, vd för Miltton i Bryssel, Henrik Jönsson, libertariansk entreprenör och Daniel Suhonen, socialdemokrat och chef för Katalys.
När brottsbalken infördes 1965 slopades kravet på tillräknelighet för att kunna dömas för brott. Detta har gjort livet svårt för svenska domstolar som tvingas döma och straffa personer för brott som de inte ens förstår att de har begått eller varför. Hur kan Sverige – som i stort sett det enda landet i den demokratiska världen – bibehålla denna ordning?
Fler avsnitt