Kvartals nyhetsbrev

Tack!

Välkommen som prenumerant på Kvartals nyhetsbrev.

Skip to content

.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping, Magnus Thorén eller Henrik Höjer intervjuar en person av betydelse.

Fredagsintervjun

I Fredagsintervjun får du Sveriges vassaste samtal. Jörgen Huitfeldt, Staffan Dopping, Magnus Thorén eller Henrik Höjer intervjuar en person av betydelse.

Fredagsintervjun21 september 2018

Fredagsintervjun – Björn Rosengren

Laddar ...
Han har i mer än fyra decennier haft centrala poster inom lika många sektorer: som fackförbundsledare, landshövding, minister och företagare. Han är en obotlig optimist och har vid 76 års ålder inga planer på att trappa ner.

Fler avsnitt

Fredagsintervjun8 december 2023

En ny grupp unga som socialtjänsten aldrig har haft

Laddar ...
Doktorn i socialt arbete och regeringens utredare av socionomutbildningen Michael Tärnfalk intervjuas av Jörgen Huitfeldt. Den eskalerande ungdomskriminaliteten är ett av vår tids allvarligaste problem och lagstiftningen går snabbt i repressiv riktning. Samtidigt upprepas ständigt samma mantra: "Vi måste satsa mer på det förebyggande arbetet!" Men vad innebär det i praktiken? Vet vi ens vad som fungerar och varför socialtjänstens gängse metoder inte längre tycks vara särskilt framgångsrika?

Fredagsintervjun1 december 2023

Miljöpartiet borde lära av Finland

Laddar ...
Kärnkraftsdirektören Patrick Fragman intervjuas av Magnus Thorén. Från att ha beskrivits som farlig, dyr och ålderstigen är kärnkraften åter inne i den politiska värmen. Sverige ska bli en ledande kärnkraftsnation igen, lovar regeringen, och även inom miljörörelsen höjs röster för att vägen bort från kol, olja och gas inte bara kan gå via sol och vind. Som vd för Westinghouse, ett av världens största kärnkraftsföretag, har Patrick Fragman upplevt den radikala omsvängningen från första parkett. Hur ser han på Sveriges planer på nya reaktorer i drift redan 2035?

Fredagsintervjun24 november 2023

Man vänjer sig aldrig vid stanken av lik

Laddar ...
Den ukrainafrivillige svenske soldaten Oliver Mets intervjuas av Magnus Thorén. Under anropsnamnet ”Engine” stred han i Internationella legionen i Ukraina. I Fredagsintervjun berättar han om krigets vardag, hur ryssar är att möta i närstrid och om att hitta lager av döda unga män i intagna skyttegravar. Men också om hur hans uppväxt i forna Sovjet bidrog till beslutet att riskera livet för att stoppa Putin.

Fredagsintervjun17 november 2023

Det kommer inte att räcka att vara svensk på pappret

Laddar ...
Efter förra årets valförlust ska Socialdemokraterna omvärdera politiken. ”Sverige behöver en ny samhällsgemenskap inför 2030-talet”, heter det. I ett omfattande grupparbete ska ny politik mejslas fram på nästan varje område. Och det finns starka förväntningar på svåra omprövningar i kontroversiella frågor. Lawen Redar leder en grupp som handlar om hur ett gemensamt språk ska stärka gemenskapen i Sverige.

Fredagsintervjun10 november 2023

Konsensus får mig att känna obehag

Laddar ...
Samhällsdebattören och civilutredaren vid polisen Luay Mohageb intervjuas av Jörgen Huitfeldt. Alltför många unga lockas av en kriminell livsstil och det svenska integrationsmisslyckandet ligger nu i öppen dag. Luay Mohageb har afrikanska rötter och kan förstå känslan av främlingskap hos många unga med invandrarbakgrund. Men de tillrättalagda förklaringarna till Sveriges problem har han svårt att stå ut med.
Fler avsnitt