Siktar han faktiskt på att efterträda Stefan Löfven? Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi opinionsbildar brett och gärna vid sidan om innehållet i sin nya statsrådsportfölj; han talar bl a om skolsegregation, migration och om arbetslösheten bland utrikesfödda.

– Med de utmaningar och samhällsproblem som vi har nu är det omöjligt att förstå hur man kan försvara religiösa friskolor, med tanke på att en av de absolut största utmaningarna vi har är segregationen i skolan. Vi betalar ett högt pris för friskolereformen, säger Shekarabi.  Om vi vill ha ett inkluderande samhälle kan vi inte ha en marknadsanpassad skola.

I Fredagsintervjun kommenterar Ardalan Shekarabi också brottsutvecklingen, läget för Arbetsförmedlingen, hur sammanhållningen kan öka och varför det var rätt att gå med på januariöverenskommelsen. Han ger bakgrunden till det ”manifest” som han publicerade på Facebook i september och som av många uppfattades som en deklaration från en politiker som siktar på en högre post. Men att  han skulle fundera på en framtid som partiledare dementerar han med kraft.